Kmalu na voljo nova prestopna točka LPP na P + R Ježica

Parkirišče P+R Ježica je na severnem obrobju mesta Ljubljane in ima urejenih 80 parkirnih mest.

Objavljeno
25. november 2014 16.59
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Ljubljana - Na Ježici bo od 1. decembra vzpostavljena nova prestopna točka za potnike mestnega potniškega prometa in voznike osebnih vozil, ki potujejo v Ljubljano iz smeri Domžal, Kamnika ali Trzina.

Linije 8, 11 in 26 se bodo po novem srečale na P + R Ježica, kar omogoča tudi potnikom omenjenih linij lažje prestopanje in potovanje do več ciljev v mestu. Potnike, ki so doslej potovali z linijo 8 do Brnčičeve, bo po stari trasi linije 8 med Ježico in Brnčičevo zapeljala nova linija 26, na katero lahko potniki prestopijo na P + R Ježica.

Parkirišče P+R Ježica je na severnem obrobju mesta Ljubljane in ima urejenih 80 parkirnih mest. Parkirnina je 1,20 € na dan (vključno z DDV); parkirišče je plačljivo od ponedeljka do petka, med 6. in 20. uro.

Parkirnina za tekoči dan se plača na Urbanomatu, in sicer z gotovino, Moneto ali Urbano. S plačilom parkirnine pridobijo potniki osebnega vozila pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom, ki velja do 23:59 ure tistega dne, za katerega je parkirnina plačana.