Na drugem razpisu pet ponudnikov

Rušitev stare hiše na Jarški 23 in gradnjo novega Materinskega doma v Ljubljani bodo izvedli v 14 mesecih, obljubljajo na ministrstvu za delo.

Objavljeno
07. april 2014 19.47
iza*materinski dom
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana
Ljubljana – Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bilo včeraj drugo odpiranje ponudb, prispelih na javno naročilo za rušenje stare hiše na Jarški cesti 23 in gradnjo nove, namenjene materinskemu domu. Prijavilo se je pet ponudnikov. Dva med njimi, ljubljanski podjetji VG 5 in Adaptacije – Vzdrževanje, sta se prijavila že na prvi razpis, vendar ta ni bil uspešen, ker so bile vse štiri ponudbe previsoke. Med prijavljenimi na drugi razpis so še delniška družba Razvojni zavod iz Trzina ter podjetji Kolektor Koling iz Idrije in ZIR iz Ljubljane.

Po podatkih ministrstva se ponudbe gibajo v razponu od 961.599 do 1.026.267 evrov z davkom. Povedali pa so, da so zagotovili dodatna sredstva, tako da so ponudbe sprejemljive. Na vprašanje, kdaj bodo izbrali izvajalca, niso odgovorili. Ministrstvo je sicer gradnjo materinskega doma uvrstilo med letošnje prednostne projekte, za rušenje in gradnjo nove hiše je predvidenih 1,03 milijona evrov.

Zanimali so nas novi roki za rušitev, novogradnjo in vselitev stanovalcev v novi materinski dom, in zvedeli, da bodo predvidoma v štiridesetih dneh uvedli izvajalca v delo, če ne bo zahtevka za revizijo. Dela bodo končana v štirinajstih mesecih. To pomeni, da bi se lahko mame z otroki, ki zdaj bivajo na začasni nadomestni lokaciji na Celovški cesti, vselile prihodnje poletje.

Kot je znano, je ministrstvo staro hišo na Jarški zamenjalo z hišo na Karunovi v lasti mestne občine, namensko zgrajeno za materinski dom, v kateri sta od lani dva nova oddelka vrtca Trnovo. Takrat so na ministrstvu obljubljali, da bodo staro hišo na Jarški cesti porušili že decembra 2011. Novo, sodobno in materam z otroki prilagojeno hišo bi morali začeli graditi predlanskim, vanjo pa bi se po prvotnih načrtih morale vseliti decembra lani. Na nadomestni lokaciji mora Materinski dom Ljubljana, ki deluje pri šišenskem centru za socialno delo, ves čas plačevati najemnino, zato je nenehno v finančni stiski.