Najbolje se jé v Strelcu in nakupuje v Rogaški

Znak LQ: letos posebno priznanje ponudnikom, ki imajo v svoji ponudbi več kot polovico izdelkov slovenskega porekla.

Objavljeno
02. februar 2017 18.47
mfe-JAGODIC
Andreja Žibret
Andreja Žibret

Ljubljana – Strelec, Atelje, JB, Maxim, Slon 1552 in Cubo, so najbolje ocenjene restavracije, ki so danes prejele znak ljubljanske kakovosti LQ 2017. Med trgovinami so se najbolje odrezale Galerija steklarne Rogaška, Honey House, Piranske soline, Kodre, Germ in Katarina Silk.

Turizem Ljubljana je znak ljubljanske kakovosti podelil že osmič. Ocenjevanje poteka na vsaki dve leti po metodi skritega gosta. Ker opažajo, da tuji in domači obiskovalci veliko povprašujejo po lokalni ponudbi, je letošnja novost podelitev oznake lokalne ponudbe Ljubljana quality local vsem ponudnikom, ki imajo v svoji ponudbi več kot polovico izdelkov slovenskega porekla.

Oznako Ljubljana quality local 2017 je prejelo 35 trgovin, med njimi Krznar Eber, Draž, Acultura, Feniks – galerija s pogledom, Laura, Zoofa, Be art angel, Pentlja, Evileve, Galerija 22, Idrijske čipke, Wood way, različne zlatarne, Medex, Slovenika, Le potica, Domača peka, Kraševka, Suvenir, Hov hov itn.

Znak ljubljanske kakovosti 2017 pa je prejelo 41 trgovin v središču mesta, dosegle so povprečno oceno 87,19, pri čemer je najvišja možna 100. Tokrat so ocenjevali skupaj 89 restavracij in 10 kavarn. Od tega je bilo 68 restavracij in 10 kavarn iz Ljubljane, 21 restavracij pa iz drugih občin v Osrednji Sloveniji. Ocenjevali so tudi 200 trgovin v središču Ljubljane. Pri ocenjevanju trgovin je skriti kupec ocenjeval pestrost ponudbe, njeno avtentičnost, izvirnost, založenost in dostopnost blaga.

Več restavracij z največ točkami

Čisto na vrhu seznama najbolje ocenjenih trgovin je Galerija steklarne Rogaška. Direktorica blagovne znamke Rogaška mag. Špela Sedminek Brantuša je povedala, da so v Steklarni Rogaška zelo ponosni na svoje izdelke in z veliko ljubezni in estetike opremljajo tudi vse svoje prodajalne: »Naš slogan je Plemenitimo ambiente in tako smo oplemenitili s posebej izbranimi izdelki Rogaške tudi prodajalno v Ljubljani na Mestnem trgu. Podarite tudi sebi nekaj lepega in nas obiščite. Zahvaljujemo se za podeljeno priznanje.«

Priznanja znak ljubljanske kakovosti 2017 je prejelo tudi 30 restavracij iz MOL in tri restavracije iz drugih občin v Osrednji Sloveniji, ki so v ocenjevanju presegle 75 točk. Vsaj 75 točk je letos doseglo sedem kavarn oziroma slaščičarn. Komisija ocenjuje ponudnike po kakovosti ponudbe in storitev, urejenosti lokalov in po razmerju med ceno in kakovostjo. Ugotavljajo, da se kakovost restavracij iz leta v leto dviguje. Pred dvema letoma so vsaj 90 točk prejele tri restavracije (Strelec, JB in Maksim), letos pa jih pet. Nad 80 točk je v letu 2014 prejelo skupaj 10 restavracij, letos pa 23. Vsaj 75 točk pa je letos doseglo 33 restavracij, torej ena več kot v letu 2014.