O bežigrajskem stadionu znova ministrstvo

Okoljevarstveno soglasje: Pritožba investitorja bo v prihodnjih dneh poslana ministrstvu za kmetijstvo in okolje.

Objavljeno
29. maj 2013 18.14
Slovenija, Ljubljana, 23.03.2012 - Ljubljanski centralni stadion. Foto: Leon VIDIC/DELO
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek
Ljubljana – Saga z okoljevarstvenim soglasjem za gradnjo novega stadiona za Bežigradom se bo vlekla vsaj še nekaj mesecev. Investitor se je namreč pritožil na odločitev Arsa.

Družba Bežigrajski športni park (BŠP) se je kot investitor pritožila na odločbo agencije za okolje (Arso), ki je zavrnila vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja za gradnjo novega stadiona. Kot so sporočili z Arsa, so pritožbo prejeli 13. maja, 16. maja pa so jo poslali stranskim udeležencem, ki se morajo o njej izreči v 15 dneh od prejema.

»Nato bo Arso pritožbo odstopil ministrstvu za kmetijstvo in okolje v pristojno reševanje. Rok za odločitev organa druge stopnje ni določen,« je sporočila Verica Vogrinčič z agencije.

Naj spomnimo, da je prav ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) lani po večmesečni obravnavi pritrdilo pritožbi okoliških stanovalcev in odpravilo okoljevarstveno soglasje, ki ga je Arso izdal leto dni prej, ter zadevo vrnilo v ponovno odločanje na Arso. Zato je vprašanje, ali lahko ministrstvo tokrat odloči drugače. Na Arsu namreč trdijo, da investitor ni dopolnil vloge v skladu z ugotovitvami in zahtevami, navedenimi v odločbi MKO.

Projekt prenove Plečnikovega stadiona se je sicer začel že leta 2007, ko je Joc Pečečnik skupaj z MOL in OKS ustanovil BŠP. Ker so v družbeno pogodbo zapisali, da družba preneha obstajati, če jim v enem letu ne uspe pridobiti gradbenega dovoljenja, so pogodbo že petkrat podaljšali. Enaka naloga čaka mestni svet tudi to jesen, če bodo partnerji želeli projekt nadaljevati.