Policisti in cariniki v sredo obkolili gradbišče sredi Ljubljane

Pri nadzoru ugotovljeni elementi kaznivega dejanja zaposlovanja na črno. Investitor je znan srbski tajkun Miroslav Mišković.

Objavljeno
22. april 2016 11.52
Gradbišče hotela Slovenska
A. S. H.
A. S. H.
Ljubljana − Obširna akcija policistov in carinikov se je zgodila v sredo, 20. aprila, ko so obkolili gradbeno jamo milijonarjevega hotela s petimi zvezdicami sredi Ljubljane. Investitor je znan srbski tajkun Miroslav Mišković, ki je gradnjo zaupal novomeški družbi CGP, ki jo s povezanimi osebami lastniško obvladuje Dari Južna, pišejo kolegi v današnjem Dnevniku.

Po pojasnilih policije so bili pri nadzoru ugotovljeni elementi kaznivega dejanja zaposlovanja na črno, poleg tega so zaznali kršitev določil zakona o tujcih. Na Fursu, kjer od združitve davkarije in carine skupaj preganjajo delo na črno, končnega poročila o nadzoru gradbišča ob Bavarskem dvoru še nimajo.

Na novomeškem CGP so po besedah kolegov z Dnevnika zatrdili, da pri nadzoru gradbišča Intercontinental niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti. Pojasnili so, da se na gradbišču število zaposlenih vsak dan spreminja, saj je odvisno od dnevnega razporeda gradbenih del.