Premik pri gradbeni jami na Bavarskem dvoru

Gradbeno dovoljenje: Izet Rastoder podal vlogo za spremembo.

Objavljeno
07. januar 2015 18.07
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana – V gradbeni jami na Bavarskem dvoru bi se dela lahko začela izvajati že ta mesec. Potem ko je Izet Rastoder konec preteklega leta poravnal kupnino za zemljišče, ki ga je stečajni upravitelj prodajal v okviru stečaja družbe S1, je njegova družba Rastoder, d. o. o., na ljubljansko upravno enoto dala vlogo za spremembo gradbenega dovoljenja.

Kot je pojasnila vodja izpostave Center Tjana Matjašič Prijič, se vloga, ki so jo na upravni enoti prejeli 29. decembra, nanaša na spremembo investitorstva. O njej še niso odločili.

S spremembo in začetkom gradnje se mudi, saj se gradbeno dovoljenje izteče 26. januarja, ker je bilo že podaljšano (izdano je bilo januarja 2010), pa bo, če se do tega datuma ne bo začelo graditi, prenehalo veljati. Vloga za spremembo dovoljenja potrjuje, da ima Rastoder res namen graditi še na podlagi veljavnega gradbenega dovoljenja. Tudi v postopku prodaje zemljišča je bila njegova zahteva, da se nakup izvede vsaj dva meseca pred iztekom veljavnosti gradbenega dovoljenja.

Rastoder doslej svojih načrtov z zemljiščem na elitni lokaciji sicer ni hotel razkriti, priklicati nam ga ni uspelo niti tokrat. Spremembe prostorskega načrta za to območje pa mu dopuščajo fazno gradnjo, torej najprej gradnjo podzemnih etaž in pritličja, v drugi fazi pa preostalih dvajsetih nadstropij.