Še letos vrhunske razmere za vrhunske telovadce

Začetek gradnje gimnastičnega centra Cerar-Pegan-Petkovšek: Po letih obljub bodo telovadci predvidoma še letos lahko trenirali v novem objektu.

Objavljeno
26. januar 2015 17.04
Gimnastični center
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana
Ljubljana – Na Viču se je prejšnji teden vendarle začela gradnja gimnastične dvorane Cerar-Pegan-Petkovšek. Objekt, ki bo telovadcem omogočal vrhunski trening, naj bi bil končan avgusta.

Gradnja objekta je financirana z evropskimi sredstvi, ki morajo biti počrpana do konca leta. Pogodbi med občino in ministrstvom ter občino in izvajalcem del, novomeškim podjetjem CGP, pa določata, da mora biti uporabno dovoljenje pridobljeno že avgusta. Ali bo ta rok mogoče ujeti, ljubljanski podžupan Dejan Crnek ob včerajšnjem ogledu gradbišča ni hotel napovedati, češ da se lahko tudi zavleče, hitrost gradnje pa bo med drugim odvisna od vremena. Kot je pojasnil, so iz evropskega in državnega proračuna pridobili 7,2 milijona evrov, poltretji milijon bo prispevala občina. Glede revizije javnega razpisa na ministrstvu je dejal, da se ne bojijo, da bi ostali brez evropskega sofinanciranja: »Verjamemo, da je tudi ministrstvo naredilo vse v skladu z zakonom.«

Poudaril je še, da bo objekt namenjen telovadcem, ki so doslej vadili v nerazumnih razmerah: »Predvsem bo to gimnastični center za vrhunske telovadce, vse od pionirjev do mladincev in naprej, medtem ko bo osnovna bazična populacija še vedno delovala v športnih društvih kot valilnicah mladih za prestop v vrhunsko kategorijo. Bistveno je, da bo to športna dvorana, kjer bodo stalno postavljena vsa gimnastična orodja – od parterja do vseh drugih orodij za žensko in moško gimnastiko, kar doslej ni bilo mogoče v nobeni dvorani. Tu bo na enem mestu združeno vse, kar je potrebno za vrhunski trening.« Tekmovanja bodo še naprej prirejali v večjih objektih (Hala Tivoli, Stožice).