Silvestrska zabava v središču Ljubljane

Po Sloveniji se bodo odvijale zabave na prostem, v Ljubljani pričakujejo več deset tisoč ljudi.

Objavljeno
29. december 2016 22.24
Dedek Mraz
STA
STA
Na najdaljšo in najbolj zabavno noč v letu se po vsej Sloveniji obetajo večja ali manjša množična silvestrovanja. Več deset tisoč ljudi, med njimi tudi precej tujih turistov, znova pričakujejo v Ljubljani, kjer se bo mogoče v ritmu različnih glasbenih zvrsti zabavati na kar štirih prizoriščih. Znova bo tudi ognjemet.

Kot obljubljajo v Zavodu za turizem Ljubljana, bo spored silvestrovanj v središču mesta dovolj raznovrsten, da bo primeren za ljudi vseh okusov in starosti. Osrednje prizorišče bo na Kongresnem trgu, kjer bo novo leto z zdravico pričakal župan Zoran Janković, minuto po polnoči pa bo veličasten ognjemet z Ljubljanskega gradu osvetlil nebo nad mestom in oznanil pričetek novega leta. Za zabavo bodo poskrbeli Modrijani in hrvaški tamburaši Begini.

Na Trgu francoske revolucije bo zabava potekala v rock ritmih, saj bodo nastopili Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson, na Mestnem trgu SwingTones in Anika Horvat, Pogačarjev trg pa bo kot običajno namenjen ljubiteljem narodnozabavne glasbe, saj bodo tam gostovali ansambel Pika si, ter France in Korado s skupino Krila.

Že popoldne pa bodo na Kongresnem trgu pripravili silvestrovanje za najmlajše s pravljičnimi junaki ter prihodom Dedka Mraza, ki je za pokušino že danes obiskal center Ljubljane (na fotografiji).