V Zalogu odprli sodobno knjižnico

V centru Spar bodo ta mesec odprli tudi glasbeno šolo in druge javne prostore.

Objavljeno
05. september 2016 17.00
Knjižnica Zalog Ljubljana 5.9.2016 [knjižnica]
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Ljubljana - Štiri mesece po odprtju Sparovega hipermarketa v poslovno-upravnem centru Zalog je v tem kraju in stavbi svoje prostore danes odprla tudi nova knjižnica. Razprostira se na 318 kvadratnih metrih površine.

Zaloška enota Mestne knjižnice Ljubljana, ki je do zdaj imela le 195 kvadratnih metrov velike prostore v nekdanji osnovni šoli, s preselitvijo v prvo nadstropje omenjenega centra ni pridobila le večje kvadrature, temveč je precej sodobnejša od prejšnje (ima tudi dvigalo za uporabnike in invalide). Njeno podobo in opremo so oblikovali po zamislih arhitektke Nataše Štrukelj.

Javni del knjižnice obsega prostor za izposojo in vračanje gradiva, ima več čitalniških kotičkov, mediateko, pravljično sobo in igralnico, časopisno čitalnico, prostore za študij z e-točko, za ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, večnamenski prostor za prireditve, galerijo ter tri vitrine s stalno zbirko mineralov, fosilov in kamnin. Z njo in dodatnimi dejavnostmi (razstave, predavanja, delavnice) bi radi vzbudili zanimanje za naravoslovje pri vseh starostnih skupinah uporabnikov knjižnice in Založanih. Knjižnica z 20.000 enotami gradiva je za zdaj odprta od ponedeljka do srede od 12.30 do 19.30, v četrtek in petek od 8. do 15. ure, še letos pa naj bi bila tudi ob sobotah dopoldne. Knjigomate za vračanje knjig zunaj delovnega časa bodo po vsej verjetnosti postavili šele prihodnje leto.

Glasbeno šolo, dnevni center za starejše, prostore ČS Polje in službe za lokalno samoupravo, dvorano za rekreacijo, sejno sobo in dvorano za prireditve pa bodo odprli še ta mesec.