Vrata odpira 18. Škisova tržnica

Letos bo študentsko dogajanje potekalo na novi lokaciji, in sicer na zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom.

Objavljeno
07. maj 2015 11.16
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA

Ljubljana − Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis) danes v Ljubljani pripravlja 18. Škisovo tržnico, na kateri se bo s kulturo, kulinariko, narečji in posebnostmi predstavilo 56 študentskih klubov iz različnih slovenskih regij. Mednarodni pridih bo tržnici dal projekt International Ocean, namenjen povezovanju različnih kultur in narodnosti.

Kot so v zvezi Škis zapisali v sporočilu za javnost, je Škisova tržnica edinstvena prireditev, ki specifiko slovenskih krajev prinese v prestolnico. Že vrsto let združuje študente iz vse Slovenije, saj jim daje priložnost, da se na točno določen pomladanski dan srečajo na enem mestu in predstavijo svoje delovanje, kulinariko in kulturne posebnosti svojega kotička Slovenije.

Letos bo dogajanje potekalo na novi lokaciji, in sicer na zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom poleg ekonomske fakultete in fakultete za družbene vede. Začelo se bo z mimohodom študentskih klubov in pozdravnimi nagovori častnih gostov, nato pa se bodo študentski klubi predstavili na stojnicah, razdeljenih na šest otočkov, ki predstavljajo šest slovenskih regij. Kot so zapisali v zvezi, letos posebno mesto namenjajo medkulturnemu povezovanju in sodelovanju. Tako se bodo mladi iz tujih držav predstavili na sedmem, mednarodnem otočku.

Projekt International Ocean bo v okviru tržnice združeval tuje študente, prostovoljce, pripravnike, zamejske Slovence in manjšine v Sloveniji. Po besedah organizatorja je vsem skupno, da želijo svoje kulturne posebnosti predstaviti širši javnosti skozi nastop, promocijske materiale in kulinariko. International Ocean želi pokazati, da so slovenski študenti odprti za sodelovanje in dialog različnih kultur in narodnosti, Škisovi tržnici pa s tem dodaja širino in raznolikost, še piše v sporočilu.

V popoldanskem delu bosta dogajanje na stojnicah spremljala glasbeni in kulturni program, v večernem delu pa se bodo na glavnem in elektronskem odru zvrstili nastopi številnih glasbenih izvajalcev.