Za materinski dan v šestih jezikih

Brezplačno vodstvo po mestu: Klub poklicnih turističnih vodnikov pripravlja sedem skupin.

Objavljeno
24. marec 2016 18.50
Andreja Žibret
Andreja Žibret
Ljubljana – Na jutrišnji materinski dan Klub profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije organizira brezplačen ogled Ljubljane. Vodenje po mestu bodo ponudili v kar šestih jezikih, poleg slovenščine še v angleščini, srbščini, hrvaščini, grščini in ruščini.

Ogled se bo začel na Prešernovem trgu ob 11. uri. Vodstvo je namenjeno vsem, predvsem materam oziroma družinam, vendar to ni pogoj za udeležbo, veseli bodo vseh, je povedala Anja Bezgovšek iz Kluba profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije. Pričakujejo Slovence in tujce oziroma turiste v Ljubljani, tudi tiste, ki so na oddihu v drugih mestih in zdraviliščih, kamor so prav tako posredovali informacije o petkovem vodstvu.

Prijave zbirajo individualno, zato skupine niso zaključene. Pripravljajo sedem skupin, v vsakem jeziku po eno, v ruščini pa bosta zaradi večjega števila prijavljenih dve. Skupine bodo imele približno 15 udeležencev, tako bodo lahko zagotovili bolj individualen pristop ter vzpostavili dobro komunikacijo in oseben stik z vsakim obiskovalcem, je pojasnila Bezgovškova.

Vodstvo bo trajalo uro in pol do dve. Obiskovalci si bodo ogledali staro mestno jedro in spoznali vse najpomembnejše znamenitosti: Prešernov trg, Tromostovje, Kongresni trg, Vegovo ulico, NUK, Križanke, Novi, Stari in Mestni trg, stolnico, Zmajski most in Plečnikovo tržnico. Poklicni turistični vodniki pa jim bodo med ogledom predstavili tudi zanimive legende, zgodbe in manj znane podatke o prestolnici.

S tokratnim vodstvom so želeli pokazati dobro voljo ter materam in drugim obiskovalcem na ta dan ponuditi brezplačno vodstvo. Sicer pa tako želijo tudi poudariti in ozaveščati o pomenu ogleda mesta pod vodstvom profesionalnega turističnega vodnika, kar je dodana vrednost pri ogledu znamenitosti.

Prav tako želijo povečati prepoznavnost kluba in predstaviti (tuje) jezike, v katerih vodijo, je povedala Bezgovškova. Na brezplačno vodstvo se je mogoče prijaviti po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali po telefonu 031 525 556.