Začeli so delati priključek s Frankopanske ulice na Celovško cesto

Stanovalka Spodnje Šiške pravi, da so dela v nasprotju z določili OPPN in sprejetega elaborata. Natančnejše odgovore so nam na MOL obljubili danes.

Objavljeno
24. november 2014 18.21
Sanacijska dela pri gostilni Keršič na Frankopanski. Na sliki jezna lastnica.Ljubljana,24,11,2014
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana
Ljubljana − Stanovalka Spodnje Šiške nas je včeraj obvestila, da so začeli delati izvoz s Frankopanske ulice na Celovško cesto, dela pa potekajo brez gradbenega dovoljenja in v nasprotju z določili sprejetega prostorskega načrta in že sprejetega elaborata.

Stanovalka pravi, da namerava občina dela izvajati samovoljno in brez upoštevanja njihovih pripomb, s katerimi so sodelovali pri pripravi OPPN. Pravi, da je Mestna občina Ljubljana (MOL) samovoljno naredila svoj novi projekt z dvema različicama in še ni znano, katera bo obveljala.

Za podrobnejša pojasnila smo se obrnili na MOL, kjer so potrdili, da so začeli delati priključek s Frankopanske ulice na Celovško cesto zraven gostilne Keršič. Izvajalec, podjetje KPL, je začel investicijsko-vzdrževalna dela oziroma gradbeno rekonstrukcijo, za kar pa ni potrebno gradbeno dovoljenje. Pravijo, da je bilo obvestilo o zapori Frankopanske ulice objavljeno na spletnem portalu MOL že 20. novembra, izvajalec del pa je pred začetkom o tem obvestil stanovalce, čeprav ti trdijo, da niso bili obveščeni.

Na MOL so obljubili, da nam bodo natančnejše podatke o tem, kaj konkretno bodo dela obsegala, koliko časa bodo trajala, koliko bodo stala, pa tudi o tem, ali bodo upoštevali OPPN in narejeni elaborat s pripombami stanovalcev, posredovali danes.