Zamenjati bo treba 125 dreves

V urbanem okolju je škoda na drevju po žledolomu ocenjena na skoraj milijon evrov.

Objavljeno
26. februar 2014 10.26
Žled v Stari Ljubljani 01.februarja 2014
Nina Krajčinović, Ljubljana
Nina Krajčinović, Ljubljana
Ljubljana – Prejšnji teden so izvajalci občine odpravljali posledice žleda v središču mesta, ta teden pa je na vrsti Vič. V urbanem okolju je škoda na drevju ocenjena na 970 tisoč evrov, škode na infrastrukturi pa naj bi bilo za sto tisočakov.

Vodja oddelka za gospodarsko dejavnost in promet David Polutnik je pojasnil, da so doslej odpeljali že 12 tisoč kubičnih metrov vejevja in 400 kubičnih metrov hlodovine. Predvidevajo, da bo največ stroškov nastalo zaradi popravila udorov na voziščih in poškodovanih brežin ter zaradi popravil in zamenjav odbojnih ograj.

Včeraj so se sicer lotili čiščenja kolesarske steze ob Večni poti, pospešeno čistijo Tivoli, poti na grajskem griču so večinoma že sproščene, prav tako so ekipe začele sproščati poti na Rožnik. Pot spominov in tovarištva je v glavnem že normalno prehodna, povsem očiščena bo do prihodnjega tedna, tudi del, ki vodi čez Golovec. Sprehajalce vseeno opozarjajo, da ob močnem vetru ne hodijo v gozd, saj še vedno grozi nevarnost padanja polomljenih vej. Meščane še prosijo, naj zaradi lastne varnosti upoštevajo navodila na terenu in naj ne trgajo trakov, s katerimi je zavarovano nevarno območje ali območje, kjer se izvaja sečnja oziroma obrez.

Ko bodo ekipe končale delo na Viču, se bodo preselile v Šiško.

Ukradli kip Karla Destovnika Kajuha

Z mestne občine so sicer še sporočili, da so neznanci v ponedeljek ponoči ukradli kip Karla Destovnika Kajuha izpred osnovne šole, poimenovane po njem. Vse, ki bi karkoli vedeli o kraji, prosijo, naj to sporočijo na moščansko policijsko postajo.