Zaporam Kajuhove še ni videti konca

Do nedelje bo popolna zapora Kajuhove v križišču z Letališko.

Objavljeno
02. november 2016 17.23
Prenova Kajuhove ceste v Ljubljani 02.novembra 2016 [Kajuhova cesta,Ljubljana,prenove]
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Ljubljana – Kajuhova ulica, ena glavnih povezovalnih cest med Šmartinsko in Zaloško cesto, ki jo ob delnih in popolnih zaporah prenavljajo od srede poletja, je od včeraj spet povsem zaprta. Tokrat v križišču z Letališko cesto. Zapora bo trajala do nedelje.

Obvoz bo urejen po Zaloški cesti, servisni cesti vzhodne obvoznice in Letališki cesti oziroma po Šmartinski, Njegoševi in Zaloški cesti. Mestni avtobusi na linijah 2, 22 in 24 bodo vozili po Zaloški, servisni cesti vzhodne obvoznice, Letališki, Ameriški in Šmartinski.

Kot lahko vidimo na spletnem prikazu cestnih zapor v mestu, je mestni oddelek za gospodarske dejavnosti in promet delne in popolne zapore odobril že 11. avgusta letos, dejansko pa so Kajuhovo začeli zapirati za promet 17. avgusta. Četudi je predvideno, da naj bi rekonstrukcija ceste, ki vključuje tudi gradnjo nove komunalne infrastrukture (vodovod in plinovod), prenovo pločnikov, kolesarskih stez in preurejanje križišč, trajala do druge polovice novembra, je vprašanje, ali dovoljenja za zapore cest ne bo treba še podaljšati. To namreč poteče 20. novembra.

Kot lahko vidi vsak, ki je te dni hodil ali se vozil po Kajuhovi, na kilometer dolgi cesti največje posege izvajajo na polkilometrskem odseku med Zaloško in križiščem z Letališko (od 7. oktobra prenavljajo tudi odsek Letališke ceste med Kajuhovo in Emporiumom v BTC), na boljše čase in drugega investitorja pa bo moral kljub dotrajanosti ceste in pločnikov počakati odsek med Kavčičevo in Šmartinsko. Morda na Ikeo, ali katerega drugega zasebnega investitorja, podobno kot je bila za del Kajuhove Zlatarna Celje.