40-letni Nemec umrl zaradi vročinske kapi med romanjem v Camino de Santiago

Temperature v Španiji sicer še vedno vztrajajo nad 40 stopinjami Celzija.
Fotografija: Vročinski val, ki od preteklega tedna pesti večji del Evrope, je doslej v Španiji zahteval sedem smrtnih žrtev. FOTO: Alvaro Barrientos/Ap
Odpri galerijo
Vročinski val, ki od preteklega tedna pesti večji del Evrope, je doslej v Španiji zahteval sedem smrtnih žrtev. FOTO: Alvaro Barrientos/Ap

Vročinski val, ki od preteklega tedna pesti večji del Evrope, je doslej v Španiji zahteval sedem smrtnih žrtev. Med njimi je tudi 40-letni nemški državljan, ki je za posledicami vročinskega udara v nedeljo umrl na romarski poti Camino de Santiago.

Še dva človeka sta po poročanju španske tiskovne agencije Europa Press zaradi vročine umrla v mestu Tarragona na severovzhodu Španije, trije pa v Kataloniji. Umrl je tudi 81-letni moški iz mesta Miajadas na zahodu države.

Gasilci so medtem vzpostavili nadzor nad požarom v provinci Huelva na jugozahodu Španije, ki meji na južno portugalsko regijo Algarve, kjer prav tako še vedno gori.

Temperature v Španiji sicer še vedno vztrajajo nad 40 stopinjami Celzija. Vroče pa je tudi v številnih drugih evropskih državah, med drugim v Franciji, Avstriji in na Hrvaškem.

Komentarji: