Akcija Gremo v naravo preložena

Taborniki bodo nadaljevali akcijo sajenja oziroma negovanja dreves prihodnjo soboto.

Objavljeno
14. oktober 2016 14.31
Borut Tavčar
Borut Tavčar
Ljubljana - Načrtovana akcija tabornikov »Gremo v naravo! - neguj gozd, neguj sebe«, nadaljevanje akcije izpred dveh let, ko so prostovoljci sadili drevesa v gozdovih, uničenih od žledoloma, so zaradi slabega vremena s sobote, 15. oktobra, prestavili na prihodnjo soboto, 22. oktobra.

Taborniki bodo skupaj s strokovnim partnerjem Zavodom za gozdove akcijo izvedli prihodnjo soboto, ne jutri, kot je bilo sprva načrtovano. Potekala bo na sedmih lokacijah po Sloveniji, kjer se bodo lahko prostovoljci naučili kako je treba negovati sadike dreves, ki so jih zasadili pred dvema letoma po hudem žledolomu, ter kako živeti z naravo in v naravi.

Akcija Gremo v naravo! - Neguj gozd, neguj sebe poteka pod častnim pokroviteljstvom Boruta Pahorja, predsednika države. Namenjena je prav vsem, ki si želijo sodelovati pri nadaljnjem odpravljanju posledic naravne katastrofe - žledoloma, in vsem, ki si želijo ponovnega stika z naravo in spoznavanja gozda kot dela življenjskega okolja. Pravilno in pravočasno izvajanje negovalnih ukrepov v gozdu je namreč izjemno pomembno pri sanaciji gozdov, poškodovanih v naravnih ujmah, nujno pa je tudi za preprečevanje še večje razmnožitve škodljivcev - podlubnikov.

Prostovoljci se še vedno lahko prijavijo na eno izmed sedmih lokacij prek spletne strani www.gremovnaravo.si in se tako pridružijo tabornikom in ostalim, ki si želijo narediti nekaj za naravo in zase.

Na vseh lokacijah se bodo zbrali ob 9. uri zjutraj, od tam pa ob 9.15 odšli v gozd. Med 9.30 in 10.45 bodo prostovoljci in taborniki pod strokovnim vodstvom predstavnikov Zavoda za gozdove izvedli nego sadik, ki so jih posadili leta 2014 po žledolomu. Med 10.45 in 12.00 pa taborniki pripravljajo taborniški program, kjer se bodo prostovoljci seznanili z življenjem z naravo in v naravi. Poseben program pripravljajo tudi za otroke, ki bodo zagotovo preživeli lep dan.

Za vse dodatne informacije o projektu si lahko ogledate spletno stran ali pa se obrnete na Matica Stergarja (040 226 701, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).