Borzen razvil več napovednih modelov

Aplikacija integrira vse razpoložljive podatke ter kombinira uporabo različnih modelov.

Objavljeno
12. februar 2015 18.55
bsa-elektrika
G. R., gospodarstvo
G. R., gospodarstvo
Ljubljana – Borzen, slovenski operater trga z elektriko, je razvil več modelov napovedovanja proizvodnje električne energije za različne vrste tehnologije proizvodnje iz obnovljivih virov energije. Vsak dan na spletni strani družbe Borzen objavljajo napovedi za proizvodnjo malih hidroelektrarn, sončnih in vetrnih elektrarn.

Napovedi so namenjene vsem, ki jih zanima, kakšen je obet proizvodnje posameznih obnovljivih virov energije. Borzen je razvil več napovednih modelov za različne tehnologije, ki so vgrajeni v aplikacijo napovedovanja t. i. razpršenih virov energije.

Na spletni strani družbe so tako po novem ves čas na voljo napovedi za proizvodnjo električne energije za tekoči in naslednji dan, in sicer ločeno za proizvodnjo malih hidroelektrarn, sončnih elektrarn in vetrnih elektrarn. Omenjene napovedi so prikazane v interaktivnem grafikonu, ki omogoča ogled napovedi za vsako polno uro. Aplikacija integrira vse razpoložljive podatke, in sicer merilne podatke proizvodnje, napovedi samih proizvajalcev, vhodne napovedi vremenskih spremenljivk Agencije RS za okolje ter kombinira uporabo različnih modelov.