Voda zalivala objekte, veter ruval drevesa in odkrival strehe

Zaradi slabega vremena so imeli gasilci precej dela. Dobra novica je, da prihaja lepše obdobje.
Fotografija: V številnih krajih so imeli nevihte, grozile so tudi strele. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
V številnih krajih so imeli nevihte, grozile so tudi strele. FOTO: Uroš Hočevar

Začetek tedna je mnogim prinesel precej težav. Slabo vreme je zajelo Slovenijo, meteorna voda pa je zalivala garaže in kleti, veter pa ruval drevesa in odkrival strehe.



Tako se je malo po šesti uri zjutraj na cesto Zbelovo–Jernej pri Ločah v občini Slovenske Konjice na cestišče podrlo drevo. Delavci pristojnega podjetja so drevo odstranili in sprostili promet.

Še prej (okoli petih zjutraj) je veter v Celju odkril ostrešje objekta v prenovi. Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo in o dogodku obvestili izvajalca del, ki bo poškodbe dokončno saniral.




 

Pestro je bilo v Trbovljah


O črpanju meteorne vode iz garaž ali kleti poročajo iz Škofje Loke, Domžal (Brdo) in Brezovice (naselje Podplešivica). Na cesto Polzela–Velenje je voda nanosila kamenje in skale, delavci cestnega podjetja pa so ovire odstranili in sprostili promet.

Pestro je bilo tudi v Trbovljah. V naselju Gabrsko so gasilci s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor meteorne vode v stanovanjsko hišo, na Mestnem trgu pa so iz kleti večstanovanjske stavbe izčrpali okoli tri kubične metre meteorne vode.


 

Prihaja lepše vreme


Danes dopoldne naj bi nevihte od severa postopoma ponehale. Sredi dneva se bo zjasnilo, popoldne pa bo že povsod večinoma sončno. V prihodnjih dneh bo jasno in topleje.

Preberite še:

Komentarji: