Anketa Dela: Podpora je padla vsem

Na vodilnem mestu še vedno SDS.

Objavljeno
09. avgust 2015 20.58
K. H., notranja politika
K. H., notranja politika

Ljubljana - Politični zapleti zaradi arbitražnega sporazuma s Hrvaško so ta mesec občutno oklestili priljubljenost slovenskih političnih veljakov. Nihče med njimi ni dobil višje ocene kot julija. Podpora je najbolj padla Karlu Erjavcu, manj volivcev je naklonjenih delu vlade.

Medtem ko je julija­ podpiralo vlado 25,5 odstotka vprašanih, je zdaj podpora le še 21,4-odstotna. Med politiki še vedno vodi predsednik Borut Pahor, vendar je tudi njegova priljubljenost usahnila in še komaj presega oceno tri. Največ priljubljenosti je izgubil prvak Desusa in zunanji minister Karl Erjavec, ki se je z diplomatskimi potezami v arbitražni krizi znašel na repu lestvice.

Med parlamentarnimi strankami je ta mesec dobila nekoliko višjo podporo le NSi, medtem ko je kar precej glasov izgubil Desus, ki je z 1,1-odstotno podporo pristal na predzadnjem mestu med parlamentarnimi strankami. Vodilna ostaja SDS, takoj za njo je SMC, vendar se je podpora obema občutno znižala, tako kot ZL, ki ostaja na tretjem mestu, njen odmik od vodilnih SDS in SMC pa se je v primerjavi z julijem malce zmanjšal. Več kot polovica anketirancev ne ve, koga bi volili, če bi bile volitve to nedeljo, ali se volitev sploh ne bi udeležili.