Janša: Odstopil najslabši minister za gospodarstvo

Danes sta kot ministra odstopila Radovan Žerjav in Franc Bogovič. Desus podprl nezaupnico in Bratuškovo.
Objavljeno
25. februar 2013 11.08
Posodobljeno
25. februar 2013 11.10
bsa malo gospodarstvo
Anže Božič, notranja politika; K. V., Pi. K., Š. P., Delo.si
Anže Božič, notranja politika; K. V., Pi. K., Š. P., Delo.si

Ljubljana - Predsednik SLS in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav in vodja poslanske skupine SLS in minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič, sta danes odposlala odstopni izjavi kot ministra.

Janez Janša je ob tem na omrežju Twitter zapisal, da je »danes vlado zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije. Niti nujnih obveznosti se mu ni zdelo vredno opraviti«.

Žerjav, prav tako na Twitterju, je odgovoril, »Janez Janša zahvaljujem se ti za tvojo oceno mojega dela in ti želim vse dobro v prihodnosti. RŽ.«

Da stranka SLS izstopa iz koalicije, je na novinarski konferenci sporočil predsednik stranke Radovan Žerjav. Slednji s tem odstopa tudi s položaja ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, s položaja ministra za kmetijstvo in okolje pa odhaja Franc Bogovič, navaja Slovenska tiskovna agencija.

Žerjav je povedal, da ostopata malo prej kot napovedano, ampak so dogodki v zadnjem času dobili pospeške. Ponovil je, da SLS v novi vladi z Alenko Bratušek ne bo sodelovala, medtem ko se bo stranka o konstruktivni nezaupnici še odločala do srede. Po njegovem osebnem mnenju je to »edina pot do predčasnih volitev«, zato bi jo bilo smiselno podpreti.

Desus bo podprl nezaupnico in Bratuškovo

Danes je imel izvršni odbor tudi Desus, kjer do odločali o aktualnih političnih zadevah. Napovedali so podporo konstruktivni nezaupnici in kandidatki za mandatarko Alenki Bratušek kot tudi sodelovanje v morebitni vladi Bratuškove.