Komisija brez jasnega stališča, ali je naloga Srdoč Majerjeve plagiat

Magisterij direktorice zavoda za zaposlovanje bo v začetku septembra pregledal še senat fakultete.

Objavljeno
23. avgust 2013 21.05
mag. Zlatka Srdoč Majer, generalna direktorica zavoda za zaposlovanje Ljubljana 21. avgust 2013
Tina Kristan, Ozadja
Tina Kristan, Ozadja
Ljubljana – Strokovna komisija fakultete za državne in evropske študije je svoje delo končala, a po dostopnih informacijah brez konkretnega sklepa. Ali bo Zlatka Srdoč Majer novo ime na listi plagiatorjev, bo predvidoma znano v začetku septembra.

Fakulteta za državne in evropske študije je postopek ugotavljanja, ali je magistrska naloga generalne direktorice zavoda za zaposlovanje Zlatke Srdoč Majer plagiat, začela aprila. Štiri mesece pozneje je dekan Matej Avbelj potrdil, da je prvi organ – tričlanska strokovna komisija – svoje delo končal. Kdo je sestavljal komisijo, ni povedal. Prav tako ne, kaj je ta sklenila, »ker mi kot sprožitelju postopka pravni in etični standardi nalagajo, da o njegovi vsebini pred odločitvijo senata ne razpravljam«.

Je pa bila bolj zgovorna Srdoč Majerjeva v intervjuju za Delova Ozadja, ki bo objavljen v ponedeljek: »Ugotovili so, da ne morejo z gotovostjo trditi, ali lahko govorimo o plagiatu ali ne. Da pa ima naloga kot celota še vedno vrednost magistrskega dela.« To mnenje strokovne komisije sicer ni zavezujoče za senat fakultete, ki ima zadnjo besedo. Ta bo najverjetneje izrečena v začetku septembra, ko bo seja senata. Točen datum še ni znan.

Če bo senat sklenil, da je njena naloga plagiat, bo, napoveduje, odstopila z mesta direktorice. Magistrski naziv je pridobila leta 2004 z nalogo, v kateri naj bi bilo po pisanju Dnevnika 14 od skupno 127 strani skoraj v celoti brez navedbe vira prepisanih iz seminarske naloge treh študentk fakultete za družbene vede.