Matjaž Hanžek ostaja predsednik stranke TRS

Hanžek je povedal, da so se v TRS odločili, da bodo bolj odločno in javno zastopali spremembe politične in ekonomske ureditve.

Objavljeno
16. marec 2013 15.21
Posodobljeno
16. marec 2013 15.21
Matjaž Hanžek
Ti. K., Delo.si, STA
Ti. K., Delo.si, STA
Maribor - Matjaž Hanžek je bil na današnji konvenciji Stranke za trajnostni razvoj Slovenije - TRS ponovno izvoljen za predsednika stranke. Kot za STA pojasnil Hanžek, je stranka skupaj z istoimenskim gibanjem danes sprejela tudi programsko deklaracijo z naslovom Od neoliberalnega kapitalizma k demokratičnemu ekološkemu socializmu.

V danes sprejeti konvenciji se tako zavzemajo za bolj socialno družbo, ki gradi na nasprotovanju prevelikim socialnim razlikam. Okolje v TRS sprejemajo kot izziv za razvoj, prav tako pa sprejemajo njegove omejitve. Iz deklaracije bodo izšli tudi konkretnejši programi, je še napovedal Hanžek.

Na konvenciji so opravili tudi volitve, na katerih je bil Hanžek kot edini kandidat še drugič izvoljen za predsednika. Ker statut stranke določa, da je predsedniško mesto omejeno na dva mandata, bo to tudi njegov zadnji. Podpredsedniki stranke pa so postali Tomaž Nikolaj Benedik, Franc Čučko in Tatjana Frangež.