Minister Golobič vztraja, da svojega naslednika ne bo predlagal

Minister v odstopu Gregor Golobič je na svoji zadnji novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom.

Objavljeno
15. junij 2011 16.13
Posodobljeno
15. junij 2011 16.30
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si
Ljubljana - Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je izpostavil povečanje javnih sredstev, namenjenih znanosti, tehnološkemu razvoju in visokemu šolstvu ter sprejetje strateških dokumentov na področju visokega šolstva in raziskovanja.

Kot je po poročanju STA dejal minister Gregor Golobič, je hvaležen, da je imel možnost delovati na tem področju in poskušati premakniti nekatere stvari.

Prvo leto mandata, ki ga je začel konec leta 2008, je bilo po njegovih besedah v znamenju soočanja s krizo. Kot pravi, so uspeli kolege v vladi prepričati, da gre za strateško izjemno pomembno področje, ki si zasluži podporo tudi in še posebej v kriznih časih. Sredstva so se z 490 milijonov evrov leta 2008 povečala na okoli 600 milijonov evrov, kolikor jih predvideva rebalans letošnjega proračuna, ki se pripravlja v teh dneh.

Državni zbor (DZ) se bo z Golobičevim odstopom seznanil v četrtek. V desetih dneh po prenehanju funkcije ministra mora predsednik vlade predlagati novega ministra ali pa obvestiti DZ, da bo to funkcijo začasno opravljal sam ali jo bo poveril drugemu ministru. 

Kot je danes ponovno zatrdil Golobič, svojega naslednika ne bo predlagal. Do imenovanja novega ministra bo sicer še opravljal tekoče posle, potem pa se bo vrnil v poslanske klopi, od koder bo odšla poslanka Cveta Zalokar Oražem.