Primc s svojo stranko računa na božjo pomoč

Glas se poskuša profilirati kot stranka zaščitnica otrok, družine in krščanskih vrednot. Jutri ustanovni kongres. 

Objavljeno
24. marec 2017 16.06
Zoran Potič
Zoran Potič

Ljubljana − V soboto, na materinski dan, bo po več kot letu dni od napovedi, da bo gibanje postalo tudi stranka, Aleš Primc s pomočjo Metke Zevnik ustanovil stranko Glas za otroke in družine ali na kratko Glas.

Ustanovni kongres nove stranke, ki jo mnogi umeščajo na skrajno stran desnega političnega spektra, bo potekal v Škofji Loki, začel pa se bo s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Jurija v Stari Loki. Predsednik nove stranke bo verjetno postal Primc, podpredsednica pa Zevnikova.

Sprejeli bodo tudi programsko deklaracijo z 38 točkami »za izhod iz vsesplošne krize, v katero so elite pripeljale Slovenijo«. Prva točka resolucije se glasi: »V Slovenijo je potrebno vrniti spoštovanje življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.« Druga: »Obstajata ženski in moški spol, mama in oče sta naravni prostor rojstva otroka.« In tretja: »Poseganje po življenju nerojenih otrok, bolnih in ostarelih je nesprejemljivo.«

Te tri točke predstavljajo temelj politične filozofije nove stranke. Član iniciativnega odbora in predstavnik za stike z javnostjo Franc Donko je za STA dejal, da jim bo s političnim projektom zagotovo uspelo, saj da je nujno potrebne spremembe v Sloveniji mogoče doseči le z božjo pomočjo.