»Resetiranci«: Dovolj je bilo! Gremo na volitve.

Gregor Virant, Janez Šušteršič, Marko Pavliha, Matej Lahovnik ... so naveličani političnega prerivanja.

Objavljeno
10. junij 2011 19.42
Posodobljeno
10. junij 2011 19.42
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - »Državljani smo naveličani slabega upravljanja države, neprestanih afer in političnega prerivanja med koalicijskimi strankami,« so zapisali ustanovitelji spletne strani gremonavolitve.si Gregor Virant, Janez Šušteršič, Marko Pavliha, Matej Lahovnik, Rado Pezdir in Žiga Turk. Zato državljane preko spletne strani pozivajo k podpori predčasnih volitev.

Poudarjajo, da se je Slovenija v času, ko bi bilo treba učinkovito sprejemati prave odločitve, znašla v popolni politični blokadi, ki predstavlja resno nevarnost za razvoj naše družbe. »Sleherni dan nadaljevanja sedanje politične agonije je za Slovenijo izgubljen,« še opozarjajo.

Prepričani so, da nevzdržno stanje lahko demokratično presekajo samo predčasne volitve. Zato pozivajo vse politične stranke, da interes države in državljanov postavijo pred svoje ambicije. Še posebej pozivajo predsednika vlade Boruta Pahorja in poslance, da pokažejo zrelost in državotvornost, ki ju od njih zahteva sedanji politični trenutek, in s svojimi dejanji nemudoma omogočijo predčasne volitve.

Od političnih strank in kandidatov v volilni kampanji pričakujejo, da bodo tekmovali z idejami, programi in zavezami, Slovenijo popeljali naprej v družbo najbolj razvitih evropskih držav, vsem državljanom pa pomagali do čim višje kakovosti življenja.

Poleg tega pričakujejo, da se bodo odpovedali aferaštvu, nizkim udarcem in podtikanjem.

Pričakujejo tudi predloge rešitve za prihodnost, ne pa iskanje izgovorov v preteklosti.

Od nove vlade in državnega zbora, ki se bosta oblikovala po volitvah, pričakujejo, da bosta v skladu z ustavo služila ljudstvu in da se bosta vseskozi zavedala, da smo ju za vodenje in upravljanje države najeli državljani, da ju plačujemo iz svojih žepov in da si morata vsak dan znova zaslužiti naše zaupanje. Zato bodo morali izvoljeni politiki bistveno bolj sodelovati in presegati škodljivo nestrpnost med levico in desnico.