Revoltirana anketa: Zasebne šole naj se financirajo izključno iz zasebnih virov

Tako meni 58 odstotkov anketirancev v tokratni revoltirani anketi.
Objavljeno
07. december 2017 12.24
Delo.si
Delo.si

Ljubljana − Dokončna vladna odločitev glede financiranja zasebnih osnovnih šol še ni padla, zapleta se namreč pri razširjenem programu zasebnega šolstva. Za dodatno razpravo je poskrbela stranka SMC, ki je v torek vložila novo dopolnilo, v katerem za razširjeni program predlagajo 65-odstotno financiranje.

Obravnava sprememb zakona o organiziranju in financiranju vzgoje in izobraževanja se torej nadaljuje, kot kaže, pa se politični akterji še nekaj časa ne bodo poenotili.

Vprašanje financiranja zasebnih šol smo naslovili tudi v tokratni revoltirani anketi.

Kot so pokazali rezultati ankete, večina anketirancev (58 odstotkov) meni, da država ne bi smela financirati delovanja zasebnih šol, ampak naj se te financirajo izključno iz zasebnih virov. Nasprotno stališče, torej da bi morale biti zasebne šole povsem izenačene z javnimi ter da bi jih morala financirati država, meni 23 odstotkov anketirancev. Srednjo pot pa je izbrala petina sodelujočih v anketi. Ti namreč menijo, da bi morala zasebne šole delno financirati država, saj da če jim določa učni načrt, naj tudi prispeva sredstva.

Nastop Rusov na ZOI pod nevtralno zastavo?

V novi revoltirani anketi nas zanima, ali se strinjate, da Rusi zaradi dopinških grehov na ZOI nastopijo pod nevtralno zastavo. Ali se z izjavo strinjate, ker menite, da je treba odločno pokazati, da doping ne spada v šport ali pa zato, ker Putinova Rusija misli, da pravila zanjo ne veljajo. Bi športnikom dovolili nastop na olimpijskih igrah, saj bi bilo treba kaznovati le grešnike ali pa morebiti zato, ker je brez Rusov okrnjena kakovost olimpijskega tekmovanja.

Po arhivu revoltiranih anket lahko brskate TUKAJ.