Tudi kamniški župan gre v boj za predsedniški stolček

Kamniški župan Marjan Šarec je napovedal predsedniško kandidaturo. Kandidirati namerava s podpisi volivcev.

Objavljeno
31. maj 2017 13.23
Marjan Šarec
Majda Vukelić
Majda Vukelić
Ljubljana - Petim, ki so napovedali kandidaturo na predsedniških volitvah, se je pridružil kamniški župan Marjan Šarec. Prepričan je, da je čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih. Človek, skupnost, država, je njegov slogan.

»Ne bom kosil trave ali se vključeval v dejavnosti, ki jih drugi bolje opravijo od mene,« je med drugim za Večer dejal kamniški župan Marjan Šarec, ki je svojo kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah včeraj napovedal tudi na družbenem omrežju facebook. Na njem je zapisal, da so ga h kandidaturi nagovorili ljudje, ki spremljajo njegovo delo in ga podpirajo.

»Vaše dosedanje zaupanje je zame velika čast, a tudi odgovornost.« Za kandidaturo se je odločil, ker je prepričan, da je čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih. »Pred 26 leti so imeli priložnost ustvariti lepo zgodbo povsem na novo. Ni jim uspelo, zato je čas, da jih nadomesti pri skrbi za našo državo generacija, ki ima energijo in znanje,« je dodal. Zapisal je še, da ne želi samo apatično spremljati sedanje razmere in jih kritizirati, temveč želi aktivno sodelovati pri spremembah, ki so nujne na vseh področjih. »Vesel bom vaše podpore, kajti en sam človek ne more ničesar spremeniti. Naredil sem prvi korak, naredimo naslednje skupaj!«, je zapisal.

Vodilo njegove kampanje bo Človek, skupnost, država, s čimer želi izpostaviti pomembnost vsakega od teh elementov ter njihovo povezanost. »Brez ljudi ni skupnosti in brez skupnosti ni države. Država smo ljudje,« je še zapisal. Predsedniška funkcija po njegovem ne sme biti zvezdniška, resnih funkcij ni mogoče obravnavati neresno. Njegovo kandidaturo podpirajo predvsem člani njegove stranke, Liste Marjana Šarca, sicer pa namerava kandidirati s podpisi volivcev.

Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki bo konec leta dopolnil 40 let. Že drugi mandat, od leta 2010, je župan občine Kamnik. Preden je postal župan, je bil širši javnosti znan predvsem kot radijski in televizijski imitator znanih osebnosti, med njimi tudi nekdanjega predsednika vlade in republike Janeza Drnovška. Poleg Šarca so kandidaturo na predsedniških volitvah doslej napovedali sedanji predsednik Borut Pahor, slovenski veleposlanik v Skopju Milan Jazbec, Milan Robič, Jožef Jarh ter Žiga Papež. Nekatere ankete javnega mnenja kažejo, da ponovna izvolitev Pahorja ni sama po sebi umevna in da bosta potrebna dva kroga volitev. V javnosti je še vedno največ ugibanj, kako se bo odločila desnica.