Vlada potrdila nov projekt za skrajšanje čakalnih dob v zdravstvu

Ocenjena vrednost posebnega vladnega projekta, ki se začenja z aprilom in bo predvidoma trajal eno leto, je 36 milijonov evrov.

Objavljeno
06. april 2017 13.39
Š. P., STA
Š. P., STA
Ljubljana − Vlada je na današnji seji potrdila predlog posebnega projekta, katerega cilj je skrajšanje čakalnih dob v zdravstvu in povečanje kakovosti zdravstvene obravnave, so sporočili prek družbenega omrežja twitter. Ocenjena vrednost projekta ministrstva za zdravje, vključenega v parafirani sporazum z zdravniškim sindikatom Fides, je 36 milijonov evrov.

Izvajalci programa so javni zdravstveni zavodi, tako na primarni kot sekundarni in terciarni ravni zdravstvene dejavnosti, ki so na različne načine vključeni v skrajšanje čakalnih dob v zdravstvu ter povečanje kakovosti zdravstvene obravnave.

V posebnem vladnem projektu, ki se začenja z aprilom in bo predvidoma trajal eno leto, so zapisani kriteriji in merila za nagrajevanje zaposlenih v zdravstvu. Vključen je v nedavno parafirani sporazum vlade z zdravniškim sindikatom Fides.

Kriteriji in merila obsegajo tako nagrajevanje dela prek normativov dela kot tudi nagrajevanje posameznih aktivnosti in doseženih rezultatov za skrajševanje čakalnih dob. Nagrajeni bodo celotni zdravstveni timi, ki bodo vključeni v izvajanje posameznih aktivnosti projekta in bo zanje to pomenilo povečan obseg dela. Nagrajevanje bo trimesečno in glede na rezultate analize izpolnjevanja kriterijev.

Poleg 36 milijonov proračunskih sredstev bodo po zagotovilu ministrstva za zdravje letos namenili tudi 25 milijonov evrov za dodatne storitve, s katerimi želijo skrajšati čakalne dobe na najbolj perečih področjih.