Vox populi: Najbolje kaže SD

Novoustanovljena stranka Solidarnost se je uvrstila na šesto mesto.

Objavljeno
22. december 2013 20.44
VOLITVE V MARIBORU
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana - Največjo podporo med volivci ima stranka SD, kaže raziskava Vox populi, ki jo za POP TV in Dnevnik izvaja Ninamedia. Stranka je od anketiranih prejela 14,1 odstotka glasov, sledijo pa SDS z 11,8 odstotka, Pozitivna Slovenija s 6,9 odstotka ter SLS s 3,5 odstotka. Novoustanovljena stranka Solidarnost se je uvrstila na šesto mesto.

Na petem mestu je glede na rezultate raziskave stranka DeSUS s 3,3 odstotka glasov, na šestem pa zunajparlamentarna stranka Solidarnost s tremi odstotki. Na zadnjih dveh mestih sta stranki NSi z 2,9 odstotka in DL z 1,4 odstotka, je poročal POP TV.

Stranka SD je bila prejšnji mesec na skoraj 15 odstotkih, SDS pa se je tokrat odrezala malenkost bolje. Podpora PS je nekoliko padla, SLS pa je v enem mesecu pridobila eno odstotno točko. Nazadovala je tudi stranka DeSUS.

Na lestvici priljubljenosti politikov vodi predsednik republike Borut Pahor, drugi je evropski komisar evropski komisar Janez Potočnik. Slabšo oceno kot prejšnji mesec so tokrat dobili minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, premierka Alenka Bratušek, zunanji minister Karl Erjavec ter prvak SD Igor Lukšič. Boljšo oceno sta dobila poslanec SDS Andrej Vizjak ter predsednica NSi Ljudmila Novak.