Dovolj podpisov za referendum o drugem tiru

»Imamo več kot 41.000 podpisov, zbiramo še za zalogo,« je danes oznanil pobudnik referenduma Vili Kovačič.

Objavljeno
20. junij 2017 12.40
Z. P., Be. B., STA, Ma. F.
Z. P., Be. B., STA, Ma. F.

Ljubljana - Pobudnik referenduma o drugem tiru Vili Kovačič je v torek oznanil, da imajo že več kot 40.000 podpisov, a jih bodo zbirali do izteka 35-dnevnega obdobja v četrtek, da jih bodo imeli še nekaj več, ker ne zaupajo »goljufivi vladi«. Kako naprej, bo jasno, ko bo referendum postal dejstvo, pravi državni sekretar Jure Leben.

Pobudniki referenduma so po prvih informacijah, da imajo dovolj podpisov, že spremenili taktiko nagovarjanja javnosti. Do zdaj so pozivali k podpisu, od zdaj bo mogoče slišati, da je treba zakon o drugem tiru na referendumu zavrniti. Referendum bo gotovo pustil posledice. V Evropski investicijski banki, ki bi sodelovala pri financiranju, so nam odgovorili, da spremljajo zadeve. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben pravi, da bo na projektu delal, dokler ne bo razpisan referendum, nato pa bo čas za razmislek, kako naprej. Dokler se družba 2TDK lahko poteguje za evropska sredstva, so še velike možnosti za evropski denar, če bo kandidirala država sama, so te možnosti precej manjše, pravi Leben.

Po izteku 35-dnevnega obdobja za zbiranje podpisov se bodo začeli tudi postopki za razpis referenduma. Predsednik DZ Milan Brglez bo najprej počakal na uradne podatke, ki jih pripravi ministrstvo za notranje zadeve, nato pa mora parlament sprejeti sklep o razpisu referenduma. Po neuradnih informacijah bi lahko bil oktobra.

»Zakon uzakonja dolgoročno korupcijo«

Pobudnik referenduma je vlado označil za goljufivo, kar je premier Miro Cerar po njegovih besedah dokazal z obljubo »fiktivnega« dvojnega tira koprskemu županu Borisu Popoviču. Zadnji je zato obrnil hrbet referendumu v zameno za dodatne občinske nadzornike v Luki Koper, zamenjavo direktorja Luke in konec policijskih preiskav proti njemu, je prepričan Kovačič.

»Zakon, ki ga napadamo z referendumom, uzakonja dolgoročno korupcijo, pri tem pa za več kot 14 let podaljšuje gradnjo proge med Koprom in Divačo,« je poudaril Kovačič. Prebivalce Črnega Kala je Kovačič pozval, naj ne sledijo Popoviču in se zavzamejo za tisto različico gradnje železniške proge, ki bo dosegljiva do leta 2022, sicer bo Luka Koper dolgoročno oškodovana, pokrajina Črnega Kala in Kraškega roba pa degradirana, je dodal.