Poslovni modeli za nove razmere

Svečana podelitev priznanja Delova podjetniška zvezda bo tudi letos obogatena s poldnevnim izobraževalnim dogodkom.
Fotografija: Lanskoletni nominiranci za Delovo podjetniško zvezdo na Brdu pri Kranju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Lanskoletni nominiranci za Delovo podjetniško zvezdo na Brdu pri Kranju. FOTO: Uroš Hočevar

Medijska hiša Delo bo tudi letos v okviru projekta Delove podjetniške zvezde organizirala poldnevni izobraževalni dogodek. Na seminarju Poslovni modeli za nove razmere, ki bo 7. novembra v kongresnem centru Brdo pri Kranju, bomo govorili o tem, kako se lahko organizacije z novimi razmerami soočijo in jih upoštevajo v svojih poslovnih modelih. 

Poslovni modeli prihodnosti so namreč rdeča nit letošnjega projekta. To so strategije, ki jih podjetja uporabljajo za ohranjanje in utrjevanje svojega položaja na trgu, denimo trajnostni razvoj, krepitev inovativnosti in vpeljevanje koncepta pametnih podjetij. Poslovni modeli so različni in usmerjeni v inovativne načine iskanja virov financiranja za razvoj, pri čemer upoštevajo vse deležnike: stranke, zaposlene, partnerje ter tudi bližnjo in širšo lokalno skupnost in okolje. Obenem imajo inovativne pristope pri izboljšanju produktov in storitev, prodaji ter optimizaciji poslovnih procesov. 

O inovativnosti in trajnostnem razvoju, temeljnih sestavinah poslovnih modelov, bodo spregovorili Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica za Slovenijo, Polona Čufer Klep, direktorica, in Ambrož Homar, manedžer v oddelku poslovno svetovanje, vsi iz podjetja Deloitte. 

Mag. Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor, bo predstavil koncept pametnih tovarn in podjetij, priložnosti na področju digitalizacije poslovanja in njen vpliv na obstoječe poslovne modele.

Priložnosti na področju novih virov financiranja bo predstavil Simon Mastnak, direktor sektorja zasebnega kapitala v družbi Generali Investments. 

Seminar bomo končali s panelom Poslovni modeli za nove razmere. Dr. Blaž Zupan, svetovalec za metodi design thinking in LEAN, univerzitetni profesor, serijski podjetnik, Gregor Rebolj, ustanovitelj Klike, Skladov Silicon Gardens I in II ter podjetja Kyuriosity, in mag. Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor, bodo razpravljali o poslovnih modelih, rasti in razvoju z vidikov trajnosti, inovativnosti, virov financiranja in digitalizacije ter pametnih podjetij.



Dodatne informacije in prijava na seminar Poslovni modeli za nove razmere je mogoča na tej povezavi.