V predsedniško tekmo tudi Andrej Šiško

Na predsedniških volitvah se bo zdaj pomerilo devet kandidatov, kandidatura Aleša I Cepiča  je zavrnjena .

Objavljeno
28. september 2017 10.14
Š. J., STA, Be. B.
Š. J., STA, Be. B.
Ljubljana − Kandidaturo za predsednika republike je nekaj pred polnočjo, ko se je iztekel rok, vložil tudi predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško. Kot je povedal za STA, je nekaj po 23. uri na Državni volilni komisiji vložil kandidaturo s podporo stranke in 3457 podpisi volivcev.

Med temeljnimi točkami programa je »prebuditev slovenskega ljudstva, ki mora vzeti stvari v svoje roke in se množično udeležiti volitev za predsednika republike«. Poleg tega se Šiško zavzema za »vrnitev ukradene države slovenskemu narodu in slovenskemu ljudstvu«, piše na spletni strani stranke.

Danes bo sicer dokončno znano, kdo bodo kandidati, med katerimi bodo volivci izbirali 22. oktobra. Kandidature so poleg Šiška vložili aktualni predsednik Borut Pahor, predsednica NSi Ljudmila Novak, kamniški župan Marjan Šarec, ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič, evropska poslanka Romana Tomc, upokojenka Angelca Likovič, koprski župan Boris Popovič in samostojna podjetnica Suzana Lara Krause.

DVK je že potrdila kandidature Pahorja, Šarca, Novakove in Makovec Brenčičeve, o preostalih bo odločala danes.

Kandidaturo za oktobrske predsedniške volitve je včeraj zvečer na Državno volilno komisijo vložil tudi Aleš I Cepič, a je bila njegova kandidatura zavrnjena.