2013 na novo okuženih, 43 oseb je umrlo

Ob 6813 testih je bil delež pozitivnih s koronavirusom spet skoraj 30-odstoten.
Fotografija: Danes je začel veljati odlok, s katerim je vlada za še 30 dni podaljšala razglasitev epidemije covida-19. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Danes je začel veljati odlok, s katerim je vlada za še 30 dni podaljšala razglasitev epidemije covida-19. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ob 6813 testih so  v ponedeljek potrdili 2013 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 29,5-odstoten. V torek je v Sloveniji umrlo 43 bolnikov s covidom-19. V bolnišnicah se zdravi 1280 covidnih bolnikov, od tega na intenzivni negi 209. Iz bolnišnic so odpustili 116 oseb. Dan prej, v ponedeljek, je umrlo 45 bolnikov s covidom-19, kar je bilo največ v enem dnevu doslej. Skupaj je doslej v Sloveniji umrlo 919 bolnikov.

»Današnje številke niso vzpodbudne. Zadnjih nekaj dni število okuženih vztraja pri relativno visokih številkah,« je na novinarski konferenci pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. Poudaril je, da se povečuje vdor med prebivalce domov starejših občanov, saj se jih je včeraj kar 312 na novo okužilo. »Trenutno je aktivno okuženih 2131 stanovalcev in 847 zaposlenih, včeraj 59 novih.« Dodal je še, da so včeraj na NIJZ sprejeli odločitev, da ponovno začnejo opravljati bolj poglobljene analize glede ugotavljanja izvora okužb. 



Danes je sicer začel veljati odlok, s katerim je vlada zaradi hitrega širjenja okužb za še 30 dni (do 17. decembra) podaljšala razglasitev epidemije koronavirusa. Pristojni ob dodatnem zaostrovanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa pričakujejo, da se bodo razmere v 14 dneh izboljšale, a po napovedih predsednika vlade Janeza Janše bodo nekateri ukrepi gotovo trajali še vse do božiča. Ukrepi, ki zdaj veljajo, so podobni tistim iz spomladanskega epidemičnega vala, ki pa je bil veliko blažji. 

image_alt
Trenutna kriza ni le zdravstvena, ampak tudi gospodarska

Preberite še:

Komentarji: