Alenka Bratušek začasno prevzema kohezijski resor

Vodenje kohezijskega resorja začasno prevzema ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Objavljeno
03. oktober 2019 10.00
Posodobljeno
03. oktober 2019 10.52
Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj državni zbor obvestil, da kohezijski resor začasno prevzema Bratuškova. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Premier Marjan Šarec je predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu sporočil, da bo Alenka Bratušek začasno nasledila Iztoka Puriča, ki je s funkcije kohezijskega ministra odstopil iz osebnih razlogov. Funkcija mu je uradno prenehala v torek, ko se je z odstopom seznanil tudi državni zbor.

Stranka SAB bo novega kandidata za ministra namreč predlagala šele po sprejetju proračuna, o katerem bo državni zbor odločal konec novembra. Iz izjav in dejanj partnerjev – tako v stranki SAB – namreč kaže, da proračun lahko ne bi bil sprejet, kar bi pomenilo, da vlada dejansko ne more delovati naprej. »Noben resen in kredibilen kandidat za vodenje SVRK se zaradi možnosti nesprejetja proračuna noče izpostavljati kot kandidat za ministra vlade, ki utegne pasti tik po tem, ko bi bil potrjen za ministra,« še poudarjajo v SAB, kjer so tudi predlagali, naj funkcijo začasno prevzame Bratuškova.