Predstavitvena informacija

Ali veste, s kom poslujete?

Vsak poslovnež išče nove poslovne priložnosti in izzive ob čim manjših tveganjih.

Objavljeno
26. november 2018 08.58
Posodobljeno
26. november 2018 08.58
Foto: Internet
Promo Delo
Promo Delo
Ali veste, da se je oktobra 2018 v 111 slovenskih podjetjih začel stečajni postopek? In da se je v tem mesecu v Slovenji registriralo kar 2281 novoustanovljenih podjetij? Poslovno življenje prinaša tako bojazen pred tveganji kot tudi nove poslovne možnosti. Pomembno je le, da imamo te informacije v pravem času, da so podatki realni in ažurni ter enostavno dosegljivi.
 
Spletni portal Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) vam omogoča enostaven dostop do podatkov v Poslovnem registru Slovenije in tudi drugih registrih. Tako lahko preverite ne le temeljne podatke o podjetju, temveč tudi poslovodstvo in nadzorne organe, stanje transakcijskih računov, zastavljene premičnine, vpise v drugih registrih in finančne podatke iz letnih poročil za zadnjih pet let. Če se vam zdi takšno preverjanje prezamudno, lahko uporabite spletno orodje Fi=Po. Ta zdaj na enem mestu ponuja vse ključne podatke za hitro preverjanje poslovnih partnerjev ali poglobljeno analizo in namesto vas spremlja izbrana podjetja ter vas obvesti o spremembah (npr. o blokadah ali zaprtju transakcijskega računa, o spremembah poslovnega naslova, zastopnikov, nadzornikov ali družbenikov, začetku insolventnega postopka itd.). Izpostavljenost tveganju lahko podrobneje preverite z bonitetno oceno S.BON, izdelano po mednarodnih bonitetnih standardih.
 
Poleg vpogleda v poslovanje slovenskih poslovnih subjektov Fi=Po vključuje še druge uporabne funkcije. To so hitra priprava različnih seznamov za trženje, analiza konkurence in poslovnega okolja ter dostop do agregiranih podatkov dejavnosti, občin, regij in celotnega slovenskega gospodarstva. Več informacij o spletnem orodju Fi=Po lahko dobite na spletni strani AJPES ali pa si ogledate videovodnik.


Če želite preveriti tuje poslovne partnerje, lahko pridobite podatke o njihovem poslovanju v zoženem obsegu v sistemu povezanih poslovnih registrov »e-justice«, obsežneje pa v mreži Evropskih poslovnih registrov (EBR). Če izvajate finančne transakcije v mednarodnem okolju, pa lahko tudi pri AJPES pridobite mednarodno identifikacijsko številko LEI (Legal Entity Identifier).

Bodite radovedni, uporabite podatke in izkoristite poslovne možnosti!