Angelika Mlinar bo slovenska državljanka v ponedeljek

Tudi odločitev avstrijske vlade je bila pozitivna. Mlinarjeva bo državljanka obeh držav.
Fotografija: V SAB pričakujejo, da bo zaslišanje Alenke Mlinar v državnem zboru že v prihodnjem tednu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
V SAB pričakujejo, da bo zaslišanje Alenke Mlinar v državnem zboru že v prihodnjem tednu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Dr. Angelika Mlinar bo odločbo ministrstva za notranje zadeve glede državljanstva prevzela v ponedeljek in z zaprisego postala državljanka Republike Slovenije, so sporočili iz Stranke Alenke Bratušek.

Tudi odločitev avstrijske vlade je bila pozitivna, Mlinarjeva bo državljanka obeh držav. Ko bo sprejeta v državljanstvo Republike Slovenije, bodo stranka SAB o tem še uradno obvestila predsednika vlade Marjana Šarca, ki bo nato lahko državnemu zboru poslal predlog za njeno imenovanje za novo ministrico Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.



V SAB pričakujejo, da bo zaslišanje kandidatke v državnem zboru že v prihodnjem tednu.

Vlada je sicer na včerajšnji seji potrdila, da obstaja interes Republike Slovenije, da se Mlinarjevi podeli državljanstvo Republike Slovenije. V sporočilu za javnost je navedla, da ji namerava na podlagi tega mnenja in ob izpolnjevanju preostalih zakonsko določenih pogojev v nadaljevanju upravnega postopka ministrstvo za notranje zadeve izdati odločbo o podelitvi državljanstva.

Postopek podelitve državljanstva Republike Slovenije Mlinarjevi sicer poteka v skladu s 13. členom zakona o državljanstvu, in sicer kot izredna naturalizacija iz nacionalnih razlogov.

Preberite še:

Komentarji: