Arso začel predhodni postopek za Kanal C0

Gre za projekt gradnje kanalizacije v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja.

Objavljeno
28. november 2019 14.27
Posodobljeno
28. november 2019 14.36
Kanal C0 FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Be. B.
Be. B.
Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je po uradni dolžnosti začela predhodni postopek za projekt gradnje kanalizacije v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja, so danes sporočili z ministrstva za okolje za prostor.

Danes so pozvali Upravno enoto Ljubljana, da posreduje podatke o tem, koliko gradbenih dovoljenj je bilo izdanih za kanal C0, ali so vključevala tudi izvedbo kinete in ali so bila gradbena dovoljenja izdana na podlagi sklepov Arsa, izdanih v predhodnem postopku.

image
FOTO: Maša Jesenšek/Delo


Kot so zapisali, je Arso 25. novembra prejel zapisnik Inšpektorata za okolje in prostor o inšpekcijskem pregledu, iz katerega je razvidno, da se v okviru gradnje kanala C0 vgrajuje kineta, kar ni bilo predmet že izvedenih predhodnih postopkov. Iz zapisnika izhaja tudi, da je bilo za gradnjo kanala C0 izdano gradbeno dovoljenje.