»Bistveno lažje so zdrknile milijarde v bančna brezna kot ta sendvič v moj želodec«

Darij Krajčič ni več poslanec, se mu pa zdi, da so bila pričakovanja LMŠ prestroga.
Fotografija: Državni zbor se je seznanil z odstopom poslanca LMŠ Darija Krajčiča, ki je nato sejo tudi zapustil. FOTO: Voranc Vogel/delo
Odpri galerijo
Državni zbor se je seznanil z odstopom poslanca LMŠ Darija Krajčiča, ki je nato sejo tudi zapustil. FOTO: Voranc Vogel/delo

Ljubljana – Darij Krajčič ni več poslanec državnega zbora. Ob začetku marčne seje se je državni zbor seznanil s prenehanjem njegovega mandata. Predvidoma bo novi član poslanske skupine LMŠ Nik Prebil.

Krajčič je odstopno izjavo podal sredi februarja, potem ko je v trgovini v bližini parlamenta ukradel sendvič, ki ga je pozneje sicer plačal. Danes je pojasnil, da se je po spletu nesrečnih okoliščin nespametno odločil, da odide iz trgovine. Dejanje je bilo po njegovih besedah neprimerno in ga obžaluje. Šlo je za neposrečen družbeni eksperiment. Ocenjuje, da je bilo pričakovanje LMŠ prestrogo, vendar si sebe ne zna predstavljati, da bi delal kot nepovezan poslanec, niti da bi šel v drugo poslansko skupino.

​Opravičil se je svojim volivcem. »​Odhajam zaradi napake, bistveno lažje so zdrknile milijarde v bančna brezna kot ta sendvič v moj želodec. To je ogledalo naše družbe,« je še dejal in izrazil upanje, da bo družba bolj poštena, bolj prijazna in da bo več ponižnosti.

Komentarji: