Bobnarjeva nad Mahniča s prijavo oziroma predlogom za pregon

Mahnič je pred tem Bobnarjevo pozval k odstopu. Saga med Knovsom, policijo in politiko gre dalje, val obtožb o lažeh in lažnih novicah se nadaljuje.
Fotografija: Tatjana Bobnar je glede sumov morebitnih kaznivih dejanj v primerih domnevnega vohunjenja poudarila, da predkazenski postopek vodijo zoper osebe izven policije. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Tatjana Bobnar je glede sumov morebitnih kaznivih dejanj v primerih domnevnega vohunjenja poudarila, da predkazenski postopek vodijo zoper osebe izven policije. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar bo »zaradi zavajajočih in zlonamernih navedb z namenom zaščite integritete podala prijavo oziroma predlog za pregon«, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Prijavila bo poslanca SDS Žana Mahniča, ki med odsotnostjo Mateja Tonina kot podpredsednik vodi Knovs, ta je predvčerajšnjim nenapovedano izvedel nadzor na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Mahnič je danes izrazil mnenje, da je Bobnarjeva z uvedbo predkazenskega postopka priznala utemeljen sum vohunjenja za politiki.

»Lažniva Tatjana Bobnar naj zavoljo integritete @policija_si nemudoma odstopi!« je zapisal v tvitu.



Bobnarjeva je po pisanju Mahniča še med torkovim nadzorom pooblaščene skupine komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) trdila, da »so to izmišljotine nekega portala in da se ne morejo uvajati postopki zaradi vsakega članka«. Poleg tega je »protizakonito onemogočila nadzor«, je ponovil na Twitterju.







FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Prijava zaradi »zavajajočih in zlonamernih navedb«


»Bobnarjeva bo zaradi zavajajočih in zlonamernih navedb podala prijavo zoper Mahniča zaradi napada na njeno čast in dobro ime ter integriteto,« je danes zvečer sporočil Drago Menegalija iz Generalne policijske uprave.

»V zvezi z današnjimi navedbami Žana Mahniča, da generalna direktorica policije laže in da je priznala, da obstaja utemeljen sum, da se vohuni za politiki, ugotavljamo, da je očitno nekaterim politikom v navadi, da poskušajo ustvarjati javno mnenje na način, da večkrat zavestno ponavljajo neresnice.

Policija v skladu z načelom legalitete vedno preveri razlog za sum kaznivih dejanj, za katera se storilci preganjajo po uradni dolžnosti, in to smo včeraj in danes jasno sporočili, da smo tako postopali tudi v konkretnem primeru, da se potrdi ali ovrže sum kaznivega dejanja. Uvedba predkazenskega postopka je še daleč od utemeljenega suma in ni možna zaradi nečesa, »kar je že dolgo znano«, kot navaja poslanec.

Ob tem lahko navedemo, da eden od oškodovancev iz konkretnega primera ni želel podati predloga za pregon, ki je procesna predpostavka za uvedbo kazenskega postopka, kar nam je sporočil danes. Na to dejanje se je tudi nanašala naša včerajšnja in današnja izjava o predkazenskem postopku.

Generalna direktorica policije bo zaradi zavajajočih in zlonamernih navedb z namenom zaščite integritete podala prijavo oziroma predlog za pregon.«

Preberite še:

Komentarji: