Boštjan Videmšek, ime meseca na Valu 202

Ime meseca marca na Valu 202 je postal Boštjan Videmšek, ki že leta opozarja javnost na begunsko krizo.

Objavljeno
30. april 2016 16.48
A. S. H.
A. S. H.
Ljubljana - Ime meseca marca je postal Boštjan Videmšek, Delov novinar, ki s svojimi zgodbami že leta opozarja javnost na begunsko krizo. S tem si je skupaj s še šestimi kolegi iz različnih evropskih držav prislužil nominacijo za European Press Prize 2016.

Te dni opozarja na katastrofalne razmere, v katerih živijo begunci v namestitevnem centru VIAL na egejskem otoku Chios. Poglejte si videoposnetek, v večernih urah pa pričakujemo tudi novo Pismo iz Grčije.

Med kandidati za ime meseca marca je bila sicer tudi Anuška Delić, Delova preiskovalna novinarka, ki je kot edina Slovenka sodelovala pri projektu razkrivanja panamskih dokumentov družbe Mossack Fonseca, ki je omogočil vpogled v svet globalnega kriminala in korupcije.

Preostala dva kandidata sta bila še:
  • Andrej Tarfila, fotograf, ki je zmagal na enem največjih fotografskih natečajev na svetu - Sony World Photography, čeprav se je s fotografijo začel ukvarjati kot samouk šele pred štirimi leti.
  • Srdjan Živulović, fotograf in prvi Slovenec, ki je prejel Pulitzerjevo nagrado - razdelil si jo je z ekipo fotografov Reutersa in New York Timesa. Med izpostavljenimi fotografijami ekipe je prav njegov posnetek kolone migrantov pri Dobovi.