Bržan razrešil podžupanjo

Po objavi pisma Levice Istre se je koprski župan Aleš Bržan odločil za razrešitev podžupanje Maje Tašner Vatovec. Levica pa prekinja sodelovanje z njim.
Fotografija: Koprski župan Aleš Bržan ni dobro sodeloval s podžupanjo z Majo Tašner Vatovec.
Odpri galerijo
Koprski župan Aleš Bržan ni dobro sodeloval s podžupanjo z Majo Tašner Vatovec.

»Ker kljub odprtemu pismu Lokalnega odbora Levice Istra, v katerem izražajo nezadovoljstvo z mojim delom, do izteka včerajšnjega delovnega dne nisem prejel odstopne izjave podžupanje Maje Tašner Vatovec, sem ji sklep o njeni razrešitvi izročil danes,« je prek svojega FB profila sporočil koprski župan Aleš Bržan.

Včeraj smo poročali, da je Levica Istra objavila javno pismo županu Bržanu, ki ga je naslovila Še en samodržec v nastajanju? V njem so mu med drugim očitali, da je za direktorja komunalnega podjetja Marjetica Koper nastavil svojega soseda Alfreda Draščiča, da kadri nekdanjega župana Borisa Popoviča ohranjajo položaje - tako v občinskem zavodu za šport (Peter Bolčič) kot v vodstvu koprskega zdravstvenega doma (Igor Hrvatin). Kritični pa so bili tudi do drugih njegovih odločitev, ki naj bi jih izvedel brez njihovega strinjanja ali vednosti.

Župan Bržan se je odzval s sporočilom za javnost, v katerem zavrača očitke o nedemokratičnem odločanju, češ da se o vseh pomembnih odločitvah posvetuje s koalicijskimi partnerji ter v odločanje vključuje javnost. Tako naj bi bilo tudi pri odločanju glede kadrovskih vprašanj, čeprav mu tega formalno ni potrebno. Levico je ošvrknil, da če želi boljše delo občine, bo morala sama tudi delati bolje.

Bržan je pozneje pojasnil, da s podžupanjo Majo Tašner Vatovec, ki pokriva področje kulture, ne sodeluje najbolje, zato je Levici predlagal, da bi jo kdo drug nadomestil. Temu pa je sledilo javno pismo.

Levica ima v 33-članskem koprskem občinskem svetu sicer le dva predstavnika. Če bi izstopili iz koalicije, bi tvorili koprsko opozicijo skupaj s stranko nekdanjega župana Borisa Popoviča, ki po številnih izstopih šteje le še šest članov.

Bržan je napovedal tudi pogovor s podžupanjo in občinsko svetnico Olgo Franca, ki se je nedavno razšla s Civilnim gibanjem Skupaj. Ti so jo pozvali k odstopu, a ni pristala.


Levica prekinja sodelovanje z županom


V Levici Istra so se odzvali z novim javnim pismom, v katerem vnovično opozarjajo, da so v neformalni županovi koaliciji preslišani in da njegovo ravnanje ni v skladu s predvolilnimi zavezami. Kot so dejali, očitno župan ne želi imeti ob sebi njih kot konstruktivne kritike, zato prekinjajo sodelovanje z njim.
 

Preberite še:

Komentarji: