Celjan in Ljubljančanka - prva novorojenčka v 2015

Do približno osme ure danes se je v slovenskih porodnišnicah rodilo 16 otrok.

Objavljeno
01. januar 2015 11.03
STA, T. L., Delo.si
STA, T. L., Delo.si
Prvi novorojenček v novem letu v slovenskih porodnišnicah se je rodil minuto čez polnoč, in sicer je bil to deček v Celju. Kot prva deklica letos pa se je v Ljubljani štiri minute čez polnoč rodila Lara, so za STA povedali v tamkajšnji porodnišnici. Do približno osme ure danes se je v slovenskih porodnišnicah rodilo 16 otrok.

V ljubljanski porodnišnici so do osme ure danes zabeležili šest porodov, v Celju sta se do takrat rodila dva dečka. Deček se je kot prvi danes rodil tudi v kranjski porodnišnici, in sicer 18 minut čez polnoč. Že pred tem, 12 minut čez polnoč, se je kot prva v Postojni rodila deklica Julija, kjer so sicer do okoli osme ure zabeležili dva poroda.

Po ena deklica se je rodila tudi v Brežicah (ob 1.20), v Mariboru (ob 7.20), na Jesenicah (ob 7.32) in v Slovenj Gradcu (ob 8.11). V porodnišnicah v Murski Soboti, Novem mestu, Trbovljah, Šempetru, Izoli in na Ptuju danes do osme ure še ni bilo porodov.

Zadnji porod v slovenskih porodnišnicah v preteklem letu je bil v Celju, kjer se je na silvestrovo ob 23.46 rodil deček. Zadnja deklica, rojena lani v slovenskih porodnišnicah, pa se je rodila ob 22.13 v Kranju. Okoli 20 minut pred tem so z rojstvom deklice zadnji lanski porod zabeležili tudi v Postojni, v Mariboru pa se je kot zadnji v sredo okoli 20. ure rodil deček. Tudi v Postojni se je kot zadnji na silvestrovo rodil deček, in sicer okoli 18. ure, približno pol ure prej pa se je kot zadnja v Ljubljani rodila deklica.

Zadnji porod na Jesenicah so na silvestrovo nekaj pred 17. uro zabeležili z rojstvom deklice, v Murski Soboti je bil zadnji porod lani v sredo opoldne, ko se je rodil deček. Kot zadnji novorojenček lani na Ptuju se je v sredo dopoldne rodila deklica, v zgodnjih urah zadnjega dne preteklega leta pa sta se kot zadnja lani v Novem mestu in Slovenj Gradcu rodila dečka.

V Trbovljah, Izoli in Brežicah na silvestrovo porodov ni bilo. V Brežicah je zadnja mamica lani rodila v ponedeljek, in sicer deklico, v Trbovljah se je kot zadnji lani v torek rodil deček, v Izoli pa prav tako v torek deklica.