Celje bo središče muzikala v državi

Hiša kulture Celje je predstavila program nove sezone, v kateri bodo tudi ponovitve muzikala Veronika Deseniška.

Objavljeno
21. september 2016 22.32
Š. K.
Š. K.

Celje – Muzikal Veronika Deseniška, ki je nastal v organizaciji Društva za glasbeno gledališče Slovenije in v koprodukciji s Hišo kulture Celje, si je letos na celjskem Starem gradu ogledalo več kot 9000 ljudi. Ponovitvi bosta še novembra, ena tudi v Cankarjevem domu v Ljubljani, organizatorji pa za prihodnje leto že napovedujejo nove predstave na Starem gradu, kjer je ta muzikal tako rekoč doma.

Prav vse predstave muzikala Veronika Deseniška so bile razprodane, kar je bil nov dokaz, da je muzikal zvrst, ki vleče. In tega se zavedajo tudi v Hiši kulture Celje. Član njene programske ekipe Matija Kovač je dejal, da imajo z muzikalom v Celju velike načrte: »Vseh še ne moremo razkriti, zagotovo pa je naš cilj, da bi Celje postalo središče muzikala v Sloveniji. Zanimanja izvajalcev je veliko, občinstva pa tudi.«

40 dogodkov v novi sezoni

Hiša kulture Celje bo v novi sezoni, poimenovani Kolaži, pripravila 40 dogodkov. Član programske ekipe Gregor Deleja je dejal, da želijo Celjanom ponuditi tisto, česar jim primanjkuje. Tako pripravljajo koncerte za najmlajše v okviru glasbenih sobotnic v Hermanovem brlogu (Muzej novejše zgodovine Celje) in komorne glasbene večere Vesperae Musicae. Tako za glasbene sobotnice kot za Vesperae Musicae je na voljo abonma.

V Hiši kulture Celje bodo gostili še pet gledaliških predstav z drugačnim pristopom, nadaljujejo pa tudi koprodukcije. Ena bo že nocoj v cerkvi sv. Duha v Celju, ko pripravljajo zborovski večer medkulturnega dialoga, na katerem bo poleg dveh zasedb Gimnazije Celje Center nastopil Jordanski državni zbor iz Ammana.