Cena Racmanove vile v 20 minutah narasla na 1,57 milijona evrov

Za dobrih 1,5 milijonov evrov je vilo Sergeja Racmana kupilo podjetje R.E.Invest. Za vilo se je sicer potegovalo sedem dražiteljev.
Fotografija: Sergej Racman maja na Okrožnenm sodišču v Ljubljani. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Sergej Racman maja na Okrožnenm sodišču v Ljubljani. FOTO: A. L.

Danes so na javni dražbi v Ljubljani za 851 tisoč evrov ponudili 620 kvadratnih metrov veliko vilo na Galjevici v Ljubljani, ki je v lasti podjetja Auctor. Njegov stoodstotni lastnik je Sergej Racman, nekoč verjetno najbolj znan po kinematografih Kolosej, danes pa predvsem po sojenjih.

Racmanu so sodili zaradi prodaje nepremičnin, nazadnje tudi zaradi vpletenosti v posle, povezane z domnevno prostitucijo. Letos poleti so v okviru hišnih preiskav te opravili tudi na njegovem domu.

Sergej Racman se je znašel tudi na policijskem seznamu iskanih oseb, poleg tega ga iščejo tudi z rdečo tiralico Interpola. Racman je sicer stalno prebivališče v Sloveniji pred časom zamenjal za Slovaško.

Vila Sergeja Racmana na Rudniku. FOTO: Blaž Samec/Delo
Vila Sergeja Racmana na Rudniku. FOTO: Blaž Samec/Delo

 

Potegovalo se je sedem dražiteljev


Za vilo s samostojno garažo in več vozili, s steklenjakom in bazenom, zgrajeno leta 2006, se je potegovalo sedem dražiteljev, cena pa je v le 20 minutah narasla z izklicne cene na kar 1,57 milijona evrov.

Za družbo R.E. Invest je najboljšo ponudbo oddal odvetnik Mirko Filipović, ki je pri tem uspešno premagal celo eno od državnih družb, sicer tudi upnika, DUTB. Ta je znesek za ponujeno nepremičnino višal praktično od samega začetka, iz občinstva v sodni dvorani pa je bilo slišati tudi očitke, da nepremičnino pravzaprav kupuje z našim denarjem. Na koncu so bili za nakup prekratki, so pa ceno uspešno dvignili, kar je bil morda tudi cilj, saj jim družba Auctor dolguje preko 2,3 milijona evrov, kar je razvidno iz sklica dražbe.

Preberite še:

Komentarji: