Četrt stoletja ustvarjanja Nanija Poljanca

V tem času je izdal kar nekaj knjig, bil pobudnik Ljudskega muzeja in prispeval številne razstave iz lastnih zbirk.

Objavljeno
24. oktober 2013 16.34
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Rogaška Slatina - V najstarejšem slovenskem zdraviliškem kraju te dni obeležuje 25-letnico delovanja Nani Poljanec alias Aleksander Stanislav Jurkovič, ki si je sam pripel naziv ljudskega ustvarjalca in ga potrdil z nekajletnim, uspešnim študijem magisterija. Sicer pa je nedvoumno v slatinsko kulturno dogajanje pripihal nov veter, ki še vedno veje.

Za prvih 25 let ustvarjanja, ki se zrcali z okoli 250 prireditvami od domačega kraja, prek Ljubljane in Beograda do Dunaja. Pravi, da si jih je ogledalo dva in pol milijona gledalcev in obiskovalcev, pri čemer šteje tudi vse tiste gledalce, ki so ga imeli priložnost spoznavati v Hribarjevi televizijski oddaji, kjer je nastopal v vlogi Dona Corleoneja.

V tem času je izdal kar nekaj knjig, bil pobudnik Ljudskega muzeja v novem Aninem dvoru, prispeval številne razstave iz najrazličnejših lastnih zbirk, posebno pozornost pa posvetil kraljevski družini Karađorđević, ki je vladala prvi Jugoslaviji. V dobrih desetih dneh je, ali pa še bo v Rogaško Slatino povabil številne imenitne umetnike, od Petra Trnovška, Eve Ras, Slobodana Petroviča do Polone Vetrih in glasbenika Vladimira Miloševića ter Dragana Đorđevića.

Poseben dogodek bo sobotni Beograjsko-kraljevi večer v Aninem dvoru, kjer bosta med številnimi ugledneži tudi princ nekdanje jugoslovanske vladarske dinastije Vladimir Andrejev Karađorđević in soproga princesa Brigitta.