Damir Topolko postal namestnik vodje direkcije

Z mesta vodje direkcije za infrastrukturo so ga odstavili avgusta, zdaj je postal desna roka nove direktorice.
Fotografija: Čeprav je premier zahteval njegov odhod, Topolko ni odšel daleč. FOTO: Aleš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Čeprav je premier zahteval njegov odhod, Topolko ni odšel daleč. FOTO: Aleš Černivec/Delo

Ljubljana – Niti teden dni ni minilo, odkar je vlada na predlog infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek kot vodjo direkcije za infrastrukturo razrešila Damirja Topolka, že se je ta vrnil na skorajda isto delovno mesto. Vršilka dolžnosti direktorice direkcije Monika Pintar Mesarič, ki bo na tem položaju do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili, a največ pol leta, ga je namreč imenovala za svojega namestnika.

Ministrica je za POP TV zatrdila, da se to ni zgodilo z njenim blagoslovom, saj da so pristojnosti vršilke dolžnosti jasne ter da je Topolka izbrala izključno sama. Kaj točno so njegove zadolžitve na direkciji, niso pojasnili, znano je le, da ima novo pisarno v Mariboru in da so mu plačo znižali za tri plačne razrede.

Topolkov odhod z direktorskega mesta je že konec februarja zahteval premier Marjan Šarec, sočasno s tem, ko je zaradi dogajanja okrog drugega tira in afere z njegovo maketo sprejel odstop tedanjega ministra za okolje in prostor Jureta Lebna.

Šarec je kadrovanje pospremil z besedami: »Omenjena kadrovska slika je podobna, kot bi bil nekdanji župan pri novoizvoljenem županu podžupan.«
 

Ministrica čakala do zadnjega


Ministrica je razrešitev direktorja predlagala v skladu z zakonom o javnih uslužbencih, po katerem lahko funkcionar v enem letu od nastopa svojega mandata razreši generalnega direktorja v ministrstvu, predstojnika vladne službe, generalnega sekretarja v ministrstvu, predstojnika organa v sestavi ministrstva, načelnika upravne enote in direktorja občinske uprave oziroma tajnika občine.

Ker je mandat začela 13. septembra lani, bi ji za zakonito Topolkovo zamenjavo skoraj zmanjkalo časa.

Preberite še:

Komentarji: