Dan odvetniške pravne pomoči

Pro bono: Odvetniki bodo ustno pojasnili splošne informacije, povezane s pravnimi vprašanji, in predstavili pravne možnosti

Objavljeno
19. december 2018 13.00
Posodobljeno
19. december 2018 13.00
Odvetniki bodo jutri ponujali brezplačno pravno pomoč. Foto Leon Vidic
Ljubljana – Slovenski odvetniki bodo jutri že osmič izvedli dan odvetniške pravne pomoči pro bono, ko bodo v svojih pisarnah ali v prostorih nekaterih lokalnih skupnosti pomagali tistim, ki si ne morejo privoščiti pravne pomoči.

Kje do brezplačne pravne pomoči
Odvetniki bodo brezplačno svetovali v občinah Nova Gorica, Ig, Brezovica, Grosuplje in Ljubljana. Letošnja novost v glavnem mestu je brezplačno svetovanje na špstajališčih mestnega avtobusa na Cankarjevi ulici (pri Nami) in na Preglovem trgu (Fužine). Več informacij najdete na spletni strani odvetniške zbornice www.odv-zb-si.


V letošnji akciji bo spet sodelovalo veliko odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za rešitev, so sporočili z odvetniške zbornice. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države Borut Pahor. Zbornica priporoča vsem, ki se bodo obrnili na sodelujoče odvetniške pisarne, da že vnaprej pridobijo termin za obisk, če se bodo odločili za svetovanje v prostorih lokalnih skupnosti ali v dveh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa, pa se ni treba vnaprej prijaviti.

Predsednik zbornice Roman Završek je ob tem povedal, da se lahko socialno ogroženi na odvetnika obrnejo tudi druge dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski brezplačno pomaga. Odvetniška zbornica sicer letos praznuje 150. obletnico organiziranega odvetništva na Slovenskem.