Danes in jutri še toplo vreme, v nedeljo morda sneg do nižin

Od nedelje dalje bo občutno hladneje, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. 
Fotografija: Z današnjim dnem se jasen pogled v nebo za zdaj poslavlja. Začetek pomladi bo hladen in s padavinami. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Z današnjim dnem se jasen pogled v nebo za zdaj poslavlja. Začetek pomladi bo hladen in s padavinami. FOTO: Shutterstock

Danes bo še pretežno jasno vreme s popoldanskim jugozahodnikom, napovedujejo na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso). A bo današnji dan za nekaj časa zadnji z jasnim pogledom v nebo. Že jutri bo postopno več oblačnosti, predvsem proti večeru pa se bodo pojavljale krajevne padavine. V noči na nedeljo bo sledila ohladitev, ki bo morda tudi v nižine prinesla nekaj snega.

Kot je povedal dežurni meteorolog z Arsa Jure Cedilnik, bo ohladitev, ki jo bo v noči s sobote na nedeljo prinesel prehod fronte, precejšnja, nekaj več snega bi lahko zapadlo na jugu države, Kočevskem, ali v višjeležečih predelih Gorenjske.

Ohladitev bo prinesla tudi nevarnost pozebe, a bo v prvih dneh še vetrovno. Če se bo veter umiril, bodo jutra hladnejša. To se bo morda zgodilo sredi prihodnjega tedna, a je takšna napoved še preuranjena.



Snežinka na oknu nekdanjega pravljičnega vlaka iz Delovega fotografskega arhiva. Tudi tokat bomo morebitne snežinke, če se bodo v nedeljo spustile do nižin, opazovali skozi okna. FOTO: Jure Eržen/Delo
Snežinka na oknu nekdanjega pravljičnega vlaka iz Delovega fotografskega arhiva. Tudi tokat bomo morebitne snežinke, če se bodo v nedeljo spustile do nižin, opazovali skozi okna. FOTO: Jure Eržen/Delo

 

Danes še jasno


Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo kakšna ploha v zahodnih krajih, predvsem proti večeru pa se bodo začele krajevne padavine pojavljati tudi drugod po Sloveniji.

Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri, popoldne pa bo v Prekmurju in na Štajerskem začel pihati severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 13 do 19 stopinj Celzija.
 

Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin


V noči na nedeljo bodo občasno manjše padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale. Občutno hladneje bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo suho, vetrovno in mrzlo.

Več iz te teme:

Komentarji: