Zmaga tokrat odšla v tujino

Višek tridnevne kolesarske prireditve, 156 kilometrov dolga preizkušnja Maratona Franja, se ni izšel po slovenskih željah. Tokrat je zmaga odšla v tujino, najhitrejši je bil Nemec Alexander Steffens.
Fotografija: Zmagovalec maratona Franja Ljubljana Nemec Alexander Steffens. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Zmagovalec maratona Franja Ljubljana Nemec Alexander Steffens. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Kolesarji so se ob 9. uri izpred Kristalne plače podali na 156-kilometrski Maraton Franja BTC City. Ob 10.40 uri so štartali kolesarji na krajši razdalji - 97 kilometrov dolgem Triglav mali maraton Franja BTC City.

Višek tridnevne kolesarske prireditve, 156 kilometrov dolga preizkušnja Maratona Franja, se ni izšel po slovenskih željah. Po nekajletni prevladi slovenskih tekmovalcev je tokrat zmaga odšla v tujino, najhitrejši je bil Nemec Alexander Steffens.

Slovenci so se morali zadovoljiti z drugim in tretjim mestom, osvojila sta ju Gregor Sikošek in Gregor Tekavec.

Nemec je progo prevozil v dobrih treh urah in 39 minutah, rekorda proge pa ni ogrozil.



Zaradi maratona so bile zaprte ceste na območju Ljubljane ter na relaciji Ljubljana - Brezovica - Vrhnika - Logatec - Idrija - Želin - Cerkno - Škofja Loka -Medvode - Vodice - Ljubljana (BTC). Več o zaporah cest si oglejte TUKAJ.

Maraton, ki je prvo izvedbo doživela leta 1982, se je začel v petek s kronometrom, soboto pa sta zaznamovali Barjanka ter družinski in otroški maraton.

Skupaj je kolesarilo več kot 3.000 udeležencev.


Oglejte si fotografije kolesarjev na maratonu po Ljubljani, ki jih je v objektiv ujel Delov fotograf Leon Vidic.

Komentarji: