Deževje lahko povzroči razlivanja rek

Poplavljene površine se bodo še povečale, napovedujejo meteorologi.
Objavljeno
01. januar 2018 18.33
lvu*LJUBLJANSKA
B. T., STA
B. T., STA
Danes zvečer in v noči na torek bodo močneje narasle reke v južni Sloveniji, možna so manjša razlivanja ob strugah, opozarjajo na Agenciji za okolje.

V torek in sredo se bo gladina vode na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa ponovno nekoliko zvišala. Prav tako se bodo nekoliko razširile tudi poplavljene površine na Ljubljanskem barju.

V gorah je nujna velika previdnost, saj je velika tudi nevarnost snežnih plazov (4. stopnja).

Zaradi močnega sneženja in plužnih skupin je promet na Notranjskem in Primorskem, predvsem na primorski avtocesti med Senožečami in Vrhniko, že upočasnjen in oviran. Voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo samo z ustrezno zimsko opremo.

Padavine bodo ponehale

Padavine so danes od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo počasi spuščala, razen na Primorskem in v severovzhodni Sloveniji se bo večinoma spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, jugo ob morju bo ponehal šele proti večeru.

Ponoči bodo padavine od zahoda ponehale, najkasneje v jutranjih urah na severovzhodu. Tudi severovzhodni veter bo ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od minus štiri do dve, ob morju šest stopinj Celzija.

V torek bo sprva pretežno oblačno, ponekod po kotlinah lahko tudi megleno. Popoldne se bo od zahoda prehodno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od ena do sedem, na Primorskem do deset stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Zapihal bo okrepljen jugozahodnik. Zvečer in v noči na četrtek bo prehodno deževalo, nad okoli 700 metrov nadmorske višine pa snežilo. V četrtek bo dopoldne delno jasno, nato zmerno do pretežno oblačno.